HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu CHP'li o vekil hakkında konuştu: Bunlarla olmaz...

2017 referandumuna günler kala... CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'da toptancı esnafı ile buluştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili Hüsnü Bozkurt’un tepki gören açıklamalarını tasvip etmediğini bir kez daha dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin huzura ihtiyacı olduğunu ve bu tür söylemlerin bu çerçevede çok doğru olmadığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Asarım, keserim, denize dökerim... bunlarla olmaz” dedi.

16 Nisan anayasa referandumuna 12 gün kala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu değerlendirmelerde bulundu. Ankara'daki bir toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Referandum'da 'evet' çıkarsa hepinizi denize dökeriz" sözlerini değerlendirdi.

"Diline hakim olamayan memleketi yönetemez. Milli iradenin üstünde hiçbir güç yoktur. Öyle ‘asarım, keserim, denize dökerim...’ bunlarla olmaz" diyen CHP Lideri şunları söyledi: Evet oyu kullanın da hayır oyu kullananın da başımın üstünde yeri vardır dedim, nokta. Suçlamadım ve hiçbir arkadaşımın suçlamasına izin vermem, doğru da bulmam.

'KAVGA YAPMIYORUM REFERANDUM YAPIYORUZ'

Referandum yapıyoruz, kavga yapmıyoruz. Anlatacağız, konuşacağız ve kararımızı vereceğiz. Her arakadaşımın, her siyaetçinin diline hakim olması lazım. 3 tane alkış geldi diye diline hakim olamamak doğru değil, gaza gelip memlekete felakete götürür. O nedenle konuşmayı tasvip etmediğimi dün de televizyonların genel yayın yönetmenlerinin önünde söyledim. Doğru bulmuyoruz, bu memeleketin huzura ihtiyacı var...

'HEPİMİZİ İLGİLENDİRİYOR'

Bu Anayasa değişikliği geçerse sonu belirsiz bir şekilde yürürlükte kalacak. Anayasa değişikliğini hangi partiden, kimlikten, meslekten, yaşantıdan olursak olalım hepimizi ilgilendiren bir olay. 18 madde var bu değişiklikte. Şu soruyu soralım Cumhurbaşkanı tarflı mı tarafsız mı olsun?

Tarafsız olsun diyorsanız gideceksiniz bu referandumda hayır oyu kullancaksınız. Bunun kişiyle, partiyle dönemle ilgilisi var mı? Hayır yok. Cumhurbaşkanı'nı tarafsızlıktan koparırsanız onu ortak değer olmaktan çıkarırsınız. Ortak paydamızı ne kadar büyütürsek barışı ve demokrasiyi büyütürüz. Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı'na Meclis'i feshedip seçime götürme yetkisi veriliyor.

KİMSENİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KALMAYACAK

Anayasalar toplumsal uzlaşma belgeleridir. Öyle yetkiler veriyoruz ki kimsenin can ve mal güvenliği kalmayacak. 18 madde öyle içinden çıkılmaz maddeler değil, açık ve net. Öyle yetkiler veriyoruz ki hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmayacak. Bugün OHAL, MGK’nın hükümete tavsiyesi, Meclis’e gelmesi ve ortak aklın gereği olarak; milli irade tarafından ilan ediliyor. Bu anayasa değişikliği kabul edilirse, OHAL’i bir kişi ilan edecek.

'ÇIKALIM TARTIŞALIM'

Ben bunları anlatınca ‘Kılıçdaroğlu yalan söylüyor’ diyorlar. Açık ve net çağrı yaptım, tekrarlıyorum. Benim bir televizyon kanalım yok, onların yüzlerce var. Benim arkamdan koşturan, destek veren gazeteci yok, onların yüzlerce var. Onların belirleyeceği kanalda, seçeceği gazetecilerle çıkalım anayasayı tartışalım. Vatandaş da izlesin ve kararını versin. Niye 16 Nisan’dan sonra?


En Çok Aranan Haberler