HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: "Çok büyük hezimet değerlendirmesi yanlıştır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kapalı grup toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin, "Çok büyük hezimet değerlendirmesi yanlıştır" dedi.Toplantıda Antalya tartışması da yaşandı.

ANKARA(ANKA) - CHP'de seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı kapalı grup toplantısı yaklaşık 9 saat sürdü. Toplantıda 49 milletvekili konuştu.

Toplantıda bazı milletvekilleri küçük kurultay ya da kurultayın toplanmasını istedi.

-KILIÇDAROĞLU KONUŞMALARA YANIT VERDİ-

Edinilen bilgiye göre, toplantının sonunda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdardoğlu, "Çok büyük hezimet değerlendirmesi yanlıştır. Çok büyük bir başarıdan söz etmiyorum ama büyük bir hezimet değerlendirmesi yanlıştır. Bunu kabul etmiyorum. AKP 2 milyon oy kaybetmiş, bunu öne çıkarmamız gerekir. Biz sadece yolsuzluğu anlatmadık, mazotu da anlattık, emeklileri de anlattık."Hainlik yapanları affetmemek' kavramı özel bir çaba göstermemişse bir işlem yapılması söz konusu olmamalı ama parti zararına bir çalışma yapmışsa elbette bunun gereği yapılmalıdır. "Herkes kendine göre politika yapıyor' bu eleştiri de haklılık payı var. Radikal bir değişim geçirme deyimi evet bunu yapalım ama bu değişimi nasıl yapacağız bunu hangi yönde yapacağız. Tarihimizle barışmak, tarihimizle yüzleşmek bunu yapmalıyız. Genel başkanlara hepimiz saygı göstermeliyiz, il başkanlarına bu yönde talimatım var" dedi.

Küçük kurultay ve kurultay taleplerine ilişkin CHP Genel Başkanı, "Olabilir,öyle bir talep olursa, şartlar doğarsa" dediği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı, dar bölge seçim sistemi konusunda bir çalışma yaptırdıklarınıda söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "Daha zamanı var" dediği ifade edildi.

-SAPAN: "SİZİ UYARIYORUM"-

Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan sert bir konuşma yaptı. Antalya örgütü hakkında konuşan Sapan, mevcut belediye başkanının olmaması gerektiği halde aday gösterildiğini belirterek, "Sayın Baykal'a çirkin ifadeler kullanıldığı için süreç oradan başlandı. CHP'de ne zamandan beri önceki genel başkanları yuhalayanları ezdirmeye çalışanlar ödüllendiriliyor.CHP'de ne zamandan beri önceki genel başkanlar yuhalandığında ödüllendiriliyor. Ne zaman CHP vefa duygusunu yitirdi. Emek en yüce değerdi, ne oldu da Türkiye'nin en değerli adamını yok saymaya onu değersizleştirmeye çalışıldı. Bu il başkanı daha önce söylediğimiz halde görevden almadınız, yeniden uyarıyorum bu il başkanını görevden almanız gerekiyor zira daha büyük sancılar olacak. Lider olmak zordur. Lider olmak hakkını vermeyi gerektirir. Lider olmak çatıştığınız adam bile olsa eğer hakkını verebiliyorsanız lidersiniz" dedi.

-ÖZKOÇ: "BİR GENEL BAŞKANA UYARIYORUM DİYEMEZSİNİZ"-

Sapan'ın konuşmasından sonra söz alan Engin Özkoç da, "Bir genel başkana uyarıyorum diyemezsiniz" diyerek tepkisini dile getirdi. (ANKA/SON)

En Çok Aranan Haberler