HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sonrasında partide başlayan 'Genel başkanlık' tartışmalarına ilişkin olarak 'saygı duyarız' ifadesini kullandı. Meclis'te yapılan grup toplantısı sonrasında konuşan Kılıçdaroğlu, "İnsanlar gelirler, genel başkanlığa aday olurlar saygı gösteririz, kazanırlarsa genel başkan olurlar saygı duyarız" dedi. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız" sorusuna da çarpıcı bir yanıt verdi.

Referandum sonrası CHP'de başlayan 'adaylık' tartışmalarıyla ilgili Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

Dün Meclis'te yapılan grup toplantısı sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanlar gelirler, genel başkanlığa aday olurlar saygı gösteririz, kazanırlarsa genel başkan olurlar saygı duyarız" dedi.

'GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLURLAR...'

"Hiç beklenmeyen bir anda parti içinde genel başkanlık tartışması başlatılmasında sizce niyet, kasıt nedir?" diye sorulan Kılıçdaroğlu, "Bu tartışmaların geride kaldığını düşünüyorum samimi olarak. Arzu eden arkadaşların elbette en doğal hakkıdır genel başkan olabilirler, onlara salon da tutarım, isterlerse delegeleri davet ederim, gelip konuşma yapsınlar. Benim demokratik standardımda bu var. Yani böyle kavgaya yer yok. İnsanlar gelirler, genel başkanlığa aday olurlar saygı gösteririz, kazanırlarsa genel başkan olurlar saygı duyarız" yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Bu soruya tek başıma benim cevap vermem kadar yanlış bir şey olamaz. Hayır oyunu kullanan demokratik parlamenter sistemi savunan bir kitle var. Bunlar toplumun yarısını oluşturuyor. Siz bu kitleyi tamamen bir tarafa bırakıp, CHP genel başkanı olarak çıkıp, yüzde 49 sadece size aitmiş gibi bir hava yaratıp aday belirleme sürecine girerseniz yanlış olur. Biz ilkelerden yola çıkmalıyız. O ilkeleri çerçevesinde adaylar da belirleriz. O A kişisi mi olur, B mi, C mi olur, bugünden bilemeyiz. Hani derler ya doğmamış çocuğa don biçmek gibi. Böyle bir tablo yok bugün..." (Gerçek Gündem)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler