HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'nun böyle bir kapasitesi yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin temasları çerçevesinde İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve parti yöneticilerini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'nun böyle bir kapasitesi yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Musul, Kerkük bizim için çok önemli. Oradaki bir siyasal gelişmenin Türkiye'yi etkileyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin kendi ulusal çıkarlarını koruma konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini arzu ediyorum. Ama Ahmet Davutoğlu'nun böyle bir kapasitesi var mı diye sorarsanız, açık yüreklikle şunu söyleyebilirim, Davutoğlu'nun böyle bir kapasitesi yok. Beni üzen nokta da zaten bu" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin temasları çerçevesinde İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve parti yöneticilerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Büyük ölçüde görüşmelerimizde paralellik zaten var. Cumhuriyetin değerlerini savunmak, cumhuriyeti savunmak, çağdaşlığı savunmak, güzel, umutlu bir Türkiye'yi inşa etmek konusunda görüş birlikteliğimiz var. Son derece güzel, samimi bir toplantı gerçekleştirdiğimiz için teşekkür ediyorum" dedi

"KAPASİTE YOK, BENİ ÜZEN NOKTA DA BU"

Kılıçdaroğlu Musul'daki gelişmeleri takip edip edemediğine ilişkin soru üzerine ise, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu'yla görüştüğünü, 28 tırdan 20 şoförün şu anda Musul yakınında bir yerde bulunduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 8 şoförden ise şu ana kadar haber alınamadığının kendisine aktarıldığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Ben yakından izlemeye çalışıyorum, Sayın Loğoğlu da (Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu) gelişmeler hakkında bana bilgi verecek ama Dışişleri Bakanlığı bu konuda ne yapıyor diye sorarsanız onu bilmiyorum. Dışişleri Bakanlığı'nın oradaki gelişmeleri çok yakından izlemesi gerekiyor. Musul, Kerkük bizim için çok önemli. Oradaki bir siyasal gelişmenin Türkiye'yi etkileyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin kendi ulusal çıkarlarını koruma konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini arzu ediyorum. Ama Ahmet Davutoğlu'nun böyle bir kapasitesi var mı diye sorarsanız, açık yüreklikle şunu söyleyebilirim, Davutoğlu'nun böyle bir kapasitesi yok. Beni üzen nokta da zaten bu."

PERİNÇEK: "GÖRÜŞ BİRLİĞİMİZ VAR"

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek de görüşmenin verimli olduğunu ifade ederek,cumhuriyeti ve vatan bütünlüğünü savunma, Türkiye'yi cumhuriyetin temelleri üzerinde yeniden inşa etme, çağdaş bir Türkiye'yi yaratma konularında görüş birliğinin olduğunu ifade etti. Perinçek, "Çankaya yolları Cumhuriyet düşmanlarına kapalıdır. CHP ve İşçi Partimiz bu seçimden başarıyla çıkacağımız konusunda milletimize çok büyük bir güven duymaktadır. Türk milleti önündeki sorunları çözecek yeteneğe, birikime, tarihsel kaynaklara sahiptir. O bakımdan da tam bir görüş birliğimiz var. Önümüze güvenle, iyimserlikle bakıyoruz. Türkiye'nin bugün başında bulunanlar bizi umutsuzluğa yöneltmiyor. Tam tersine onlardan Türkiye'mizi kurtaracak iradeye, kararlılığa sahibiz. Bu konularda bir görüş, anlayış birliği olduğunu görmekten de büyük sevinç duyduk" dedi.

Kılıçdaroğlu'na ziyarette, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan da eşlik etti. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler