HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Erdoğan bana tıpış tıpış görev verecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bize Sayın Erdoğan görev vermedi. ‘Efendim sana niye görev vereyim' diyor. Ben yetkiyi senden istemiyorum. Ben yetkiyi halktan alacağım. Hiç meraklanmayın, tıpış tıpış görev verecek. Yeter ki halk o yetkiyi bize versin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'un Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerindeki konuşmalarının ardından partisinin İlkadım İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı.

Açılış öncesinde kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, daha sonra merkezin açılışını yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ardından Atakum İlçesi’ne geçerek burada partisinin ilçe başkanlığı binası önünde vatandaşlara hitap ederek, "7 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bize hükümet kurma görevi vermedi. Açık ve net söyledik. Bizim taahhütlerimizden bir adım geri atmayız. Taahhüdümüz neyse onu yapacağız. Asgari ücret net 1500 lira olacak. Taşeron işçilik kesinlikle kalkacak. Bunlar bizim vaatlerimiz bunları yapacağız. 'Para yok, kaynağı nereden bulacaksın?' diyorlardı. Şimdi onlar da bizden kopya çektiler. Bu ne demektir? Türkiye’nin sorunlarını en iyi bilen parti CHP demektir. En iyi kadrolar CHP’de var demektir. Türkiye’nin sorunlarına en güzel çözümleri üreten parti CHP demektir. Artık gün gibi ortaya çıktı" dedi.

Herkesi 1 Kasım'da sandığa gitmeye çağıran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi sizden yetki istiyoruz. Biliyorsunuz, Davutoğlu hükümeti kuramadı. Öyle bir becerisini gösteremedi. Neden? Eğer sen iradeni saraya hapsetmişsen ülkeye faydan olmaz senin. İraden bağımsız olacak. Gücü saraydan değil, gücü halktan alacaksın. Bize sayın Erdoğan görev vermedi. 'Efendim sana niye görev vereyim' diyor. Ben yetkiyi senden istemiyorum. Ben yetkiyi halktan alacağım. Hiç meraklanmayın, tıpış tıpış görev verecek. Yeter ki halk o yetkiyi bize versin. Şimdi Merkel gelmiş yalvarıyorlar. 'Bizi Avrupa Birliği’ne davet edin' diye. 'Orada zirve yaptığınızda bizi davet edin' diye. Böyle bir tablo olabilir mi? Beni davet edin, ne olursunuz bizi çağırın. Bir ülkeyi bu konuma devleti yönetenler getiremezler. Getirmemeliler. Saygınlığın varsa seni davet ederler. Seni davet etmiyorlarsa sen kendini zorla davet ettirmeyeceksin oraya. Türkiye’yi düşüneceksin. Türkiye’yi ne hale getirdiğinin farkında mısın sen? 'Avrupa Birliği İlerleme raporları açıklanmasın.' Ne zaman açıklansın? Seçimlerden sonra açıklansın. Niçin, foyamız meydana çıkacak diye. Buradan söylüyorum. 1 Kasım seçimleri Cumhuriyeti oyladığımız seçimlerdir. 1 Kasım seçimleri düşünerek sandığa gitmemiz gereken seçimlerdir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmalarının ardından Bafra İlçesi’ne gitti. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, konvoy eşliğinde ilçeye girdi. Burada Beşyol mevkiinde ilçe mitingi yaptı. Vatandaşlar polis tarafından yapılan üst aramasının ardından alana alındı. Partililere hitaben konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Bize yetki verin bir ülke adam gibi nasıl yönetilirmiş ben göstereceğim. Devlet nasıl yönetilirmiş onlara da göstereceğim. Şimdi terörden şikayet ediyorlar. Düne kadar sen masada oturmuyor muydun? Düne kadar onlarla sarmaş dolaş değimliydin. PKK vergi dairesi kuruyordu Doğuda. Mahkeme kuruyordu. Başbakana söyledim ya bu nasıl devlet? Diyor ki Sayın Davutoğlu 'Doğu Güneydoğu'ya gizlice gittim, kimse görmeden gittim’ diyor. Sen kendi ülkene gidiyorsun kardeşim. Kendi ülkene gizlice gidiyorsan sen artık başbakanlık koltuğunda oturamazsın. Senin iraden yok demektir artık. Kendi ülkende gizli gidiyorsun. Eğer bir başbakan kendi ülkesindeki bir yere gizlice gidiyorsa kimse görmeden gidiyorsa ‘karakola gittim kimsenin ruhu duymadı’ bunu da övünerek anlatıyor. Senin o koltukta ne işin var. Sen memleketi yönetemiyorsun” dedi.

CHP Genel Başkanı konuşmasının ardından parti otobüsünden vatandaşları selamladı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler