HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu, Giresun’da sac ayağından geçti, dilek tuttu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun’da Uluslararası Aksu Festivali’nin açılışına katıldı.

Kılıçdaroğlu, Giresun’da sac ayağından geçti, dilek tuttu

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte sac ayağından geçen Kemal Kılıçdaroğlu, Aksu Deresi’ne 7 çift bir tek taş atarak, 'Halkın zenginleştiği bir Türkiye' dileğinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah uçakla geldiği Trabzon'dan karayoluyla Giresun’a geçti. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 38. Uluslararası Aksu Festivali’nin açılışına katılan Kılıçdaroğlu alkışlarla karşılandı. Festivalin açılışına Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bölge milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı. Selvi ve Kemal Kılıçdaroğlu, festival alanındaki çocukları kucaklarına alarak sevdi, fotoğraf çektirdi.

CANİKLİ: SİZİ BU ÇÖPTEN KURTARACAĞIZ

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, iki gün sonra havaalanı açılışı yapacaklarını belirterek, "Cuma günü Giresun’un 50 yıllık rüyası Giresun Havalimanı'nı açıyoruz ve uçuşa geçiyoruz. O gün de uçuş bayramı olacak" dedi.

Festival alanının yan tarafındaki çöp dökme alanını işaret ederek CHP’li Giresun Belediyesi’ne üstü kapalı eleştiren Canikli, "Yıllardır bu çöpün eşliğinde şenlikleri kutluyoruz. Maalesef bir türlü çözülemedi problem. En sonunda müdahale ettik. Haziran sonundan itibaren buraya çöp dökülmesini yasaklıyoruz. O tarihten sonra belediyelerimiz çöplerini Tirebolu’daki aktarma istasyonuna veya Çavuşlu’daki döküm alanına götürecekler. Bu ayıbı örteceğiz. Buraya 180 dönümlük mükemmel yeşil alan kazandıracağız. Önümüzdeki yıl festivalde burada çöp dağları değil yeşil alan göreceksiniz" dedi.

Bakan Canikli’nin tören alanına gelişi sırasında, 'Giresun seninle gurur duyuyor' sloganı atan Ak Partililer, Kılıçdaroğlu’nun adı anons edilince tribünleri terketti.

KILIÇDAROĞLU: BUGÜN BAYRAM, SİYASİ KONUŞMA YAPMAYACAĞIM

Bakan Canikli'den sonra kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, 4 bin yıllık geleneği sürdüren Giresunluları tebrik etti, "Burada 4 bin yıldır kardeşçe, dostça yaşıyorsunuz. Siyasi konuşma yapmayacağım. Bayram yeri burası. Her görüşten insanımız var burada. Bugüne kadar insanlarımızı ayırmadım, bölmedim. Görüşü, inancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun her insan benim başımın tacıdır. Her insanı severim" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, buraya halkın sevincini paylaşmak için geldiğini söyledikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bir şeyi de açık yüreklilikle söyleyeyim. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset halka adanmışlıktır. Köşeyi dönme aracı değildir, vatandaşa hizmet demektir. Size hizmet eden, bu bayramı gerçekten de kutlamanıza yol açan belediyle başkanımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyorum. Dostça, kardeşçe, bir arada sizin daha güzel atmosferde bayramınızı kutlamanızı istiyorum. Sizin sevincinizi paylaşmak için geldim."

SAC AYAĞINDAN GEÇTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte daha sonra 4 bin yıllık geleneği gerçekleştirdi ve dilek tutarak üç kez sac ayağından geçti. Kılıçdaroğlu, tuttuğu dileği açıklarken, "Halkın zenginleştiği bir Türkiye diliyorum" dedi. Selvi Kılıçdaroğlu ise dileğini söylemekten kaçındı.

Kılıçdaroğlu çiftinin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de sac ayağından geçti, ancak dileğini söylemedi.

Kılıçdaroğlu çifti daha sonra geleneklere uygun olarak Aksu Deresi’ni sırtlarını dönerek 7 çift bir tek taş attı ve yine dilek tuttu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler