HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Diyarbakır'da avukat Ercan Ezgin tarafından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan terör saldırısında, suçu ve suçluyu açıkça övdüğü savunuldu.

Diyarbakır Barosu avukatlarından Ercan Ezgin, DHKP-C'lilerin İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırısına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Ezgin, dilekçesinde, özekle şunları kaydetti:

"Hakkında şikayetçi olduğum Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde şehit düşen savcımız Mehmet Selim Kiraz olayı esnasında twitter hesabında ‘Hükümetin kesinti sonrası terör saldırısı olabilir açıklaması rehin alma olayında parmağının olduğu göstergesi midir? Bir ülkenin milli istihbarat teşkilatı vazifesi olmayan işlerle uğraşırsa Cumhuriyet Savcılarının odası da davul zurnayla basılır.' şeklindeki açıklamalarıyla bir terör saldırısını ‘davullu zurnalı baskın' diye nitelendirerek, meydana gelen suçu ve suçluyu açıkça övmüştür. Ayrıca meydana gelen olayda kasıtlı bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve idarecilerini suçlayarak, halkın arasına kin ve nefret tohumları atmıştır. Halkı hükümete karşı kin ve düşmanlığa sevk etmiştir. Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında davacı ve şikayetçiyim.” (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler