HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Hiçbir milletvekilimizi kimseye yedirmeyiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e yönelik linç kampanyası uygulandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Hiçbir milletvekilimizi kimseye yedirmeyiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisine mensup İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e yönelik linç kampanyası uygulandığını belirterek, "Hiçbir milletvekilimizi kimseye yedirmeyiz, hiçbir milletvekilimizi. Ne yapsın bu milletvekili sussun mu, ağzına bant mı çeksin sizin kirli işlerinizi ortaya dökmemek için... Anlamakta zorluk çektiğim başka bir şey var. Bir diktatör bozuntusunun da bu işlere burnunu sokmuş olması. Erdoğan'a soruyorum bu namus ve şeref kavramı nerede satılıyor acaba? Nerede pazarlanıyor bu namus ve şeref?" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı özetle şunları söyledi:

"Hükümet başarısızlıklarının altında bunaldığı için kendisi için bir çıkış arıyor bizim bir milletvekili arkadaşımıza acımasızca saldırıyor. Türkiye üzerinden kimyasal silahların Suriye'ye gönderilmesini dile getirdi diye arkadaşımızı bir numaralı düşman ilan ettiler, Eren Erdem, düşman ilan ettiler. Hiçbir milletvekilimizi kimseye yedirmeyiz, hiçbir milletvekilimizi... Bizim milletvekillerimiz namuslu insanlardır, ağızlarından çıkanı bilirler, belge doküman olmadan konuşmazlar, konuştukları her şeyin de gerekçesi vardır.

"TAM BİR YAVUZ HIRSIZ MİSALİ"

Tam bir yavuz hırsız misali. Batmış acaba bir yerlere saldırıp buradan çıkabilir miyim, çıkamazsın sen o bataklıktan çıkamazsın, o batağa saplandın sen, çıkamazsın, çünkü çıkacak birikimin de yok, aklın da yok, erdemin de yok.

Adana Cumhuriyet Savcılığı iddianamesini hazırlıyor. 190 sayfa...

İddianame hazırlandıktan sonra bir süre geçiyor Sayın Erdem milletvekili olduktan sonra olayı araştırıyor 20 Ekim 2015'te İstanbul'da bir basın toplantısı yapıyor, 'batıdan alınan kimyasal ürünlerin Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderildiğini' iddia ediyor, iddianameyi söylüyor.

10 Aralık 2015 TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkıyor, bunu tekrar dile getiriyor. Ayrıca Davutoğlu'na da soru önergesi veriyor. Soru önergesi şu ana kadar cevaplandırılmış değil."

"AĞZINA BANT MI ÇEKSİN SİZİN KİRLİ İŞLERİNİZİ ORTAYA DÖKMEMEK İÇİN"

İddianameden bir bölüm okuyan CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"Şimdi bunu bir milletvekili dile getirdi diye kıyameti koparıyorlar. Ne yapsın bu milletvekili sussun mu, ağzına bant mı çeksin sizin kirli işlerinizi ortaya dökmemek için...

190 sayfa eğer kim merak ediyorsa ona e-posta olarak gönderebiliriz. Bütün ayrıntılar var.

"LİNÇ KAMPANYASI UYGULUYORLAR"

Ayrıca arkadaşımız hiçbir şekilde Türkiye'yi suçlamıyor.

Linç kampanyası uyguluyorlar.

Onların amacı bir milletvekili üzerinden bütün yanlışlarını kamuoyunun gözünden gizlemek. Yavuz hırsız misali...

"BİR DİKTATÖR BOZUNTUSUNUN DA BU İŞLERE BURNUNU SOKMUŞ OLMASI"

Anlamakta zorluk çektiğim başka bir şey var. Bir diktatör bozuntusunun da bu işlere burnunu sokmuş olması. Nasıl birisin sen? Ana muhalefeti suçluyor. Sen geldin Meclis'e 550 milletvekilinin önünde namusun ve şerefin üzerine yemin ettin, tarafsız davranacağına.

"ERDOĞAN'A SORUYORUM BU NAMUS VE ŞEREF KAVRAMI NEREDE SATILIYOR ACABA?"

Erdoğan'a soruyorum bu namus ve şeref kavramı nerede satılıyor acaba? Nerede pazarlanıyor bu namus ve şeref? Bir ülkenin cumhurbaşkanı namusuna ve şerefine sahip çıkmazsa kim sahip çıkacak?

"NAMUSU VE ŞEREFİ ÖĞRETECEĞİM SANA BEN, SÖZÜM SÖZ"

Tarafsızlığını bozduğun her dönemde ben namus ve şeref kavramını sana hatırlatacağım, namusu ve şerefi öğreteceğim sana ben, sözüm söz.

"ONLAR SANIYORLAR Kİ BU İŞ BİTTİ, YEMEZLER, BU İŞ BİTMEZ"

17-25 Aralığı biliyorsunuz, yolsuzluk haftası. Bu haftanın özelliği neydi, bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Ve o hükümetin devletin elini kolunu bağlayarak savcıları, hakimleri, polisleri görevden alarak dosyaları nasıl kapattığına tanık olduk. Onlar sanıyorlar ki bu iş bitti, yemezler, bu iş bitmez.

Davutoğlu'nun bir cümlesini değerli vatandaşlarımıza sunmak isterim, şöyle diyor, 'eğer bir parti görevlisi görev aldıktan sonra evini, arabasını, yaşam tarzını değiştiriyorsa ben o adamı partiye almam' diyor, iyi de Sayın Davutoğlu o zaman ortada parti kalmayacak."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler