HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu 'IŞİD'in Türk askerlerini yaktığı video' iddiasını Hükümet'e sordu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' iddiasıyla gündeme gelen videoyu "7 gün olacak cevap yok. Yahu bu nasıl bir devlet, böyle bir devlet olabilir mi?" diye Hükümet'e sordu.

Kılıçdaroğlu 'IŞİD'in Türk askerlerini yaktığı video' iddiasını Hükümet'e sordu

Gazetelerin Ankara temsilcilerine konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 hafta önce IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından yayınlanan ve 'IŞİD'in 2 Türk askerini yaktığı' iddiasıyla gündeme getirilen görüntüleri izlerken içinin acıdığını belirterek, Hükümet'e “Hele Türk bayrağının, IŞİD’linin ayağındaki asker postalı ile ezilmesi ağrıma gidiyor. Ee bu işin sorumlusu kim? Hükümetten cevap bekliyoruz dedik, 7 gün olacak cevap yok" sözleriyle tepki gösterdi.

"YAHU BU NASIL BİR DEVLET, BÖYLE BİR DEVLET OLABİLİR Mİ?"

"Yahu bu nasıl bir devlet, böyle bir devlet olabilir mi?" diyen Kılıçdaroğlu, "Orada askerimiz var, sizi uçakla vuruyorlar, kimin vurduğunu bilmiyorsunuz. Askerleriniz esir alınmış; öldürüldü mü yakıldı mı onu da bilmiyorsunuz” sözleriyle eleştiride bulundu.

"ADI CUMHURİYET OLDU DİYE REJİM DEĞİŞMİYOR MU?"

Kılıçdaroğlu, ‘Başkanlık sistemi’ni de içeren anayasa değişikliği teklifinin parlamentoda kabul görmeyeceğini düşündüğünü belirterek; sistem değişikliği çabalarını ‘demokrasiye ihanet’ diye niteleyerek, “Biz hilafetten Cumhuriyet’e geçerken ağır bedeller ödemiş bir toplumuz. Şimdi el kaldırıp indirerek rejimi değiştirme çabası içine girdik. Rejim değişikliğidir bu. Efendim ‘Cumhuriyet kurulmuş o zaman, şimdi de Cumhuriyet’. İran’da da Kuzey Kore’de de Cumhuriyet var. Adı Cumhuriyet oldu diye rejim değişmiyor mu yani?” diye konuştu.

‘ESAD İLE OTURACAKLAR PAZARLIK YAPACAKLAR, TOKALAŞACAKLAR’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Anadolu Ajansı'nın son dakika olarak servis ettiği 'Türkiye, İran ve Rusya arasında Suriye'de ateşkes için imzalanan anlaşma' haberinin ardından gündeme gelen 'Türkiye’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la pazarlık yapacağı' iddialarına değinerek, Rusya’nın bölgede söz sahibi olacağını söyledi ve şöyle konuştu:

“Esad ile oturacaklar pazarlık yapacaklar, tokalaşacaklar. Esad’dan Türkiye rica edecek; ‘El Bab için de Halep için de Rakka için de bize destek verin’ diyecek. Türkiye bütün tezleri çöken bir ülke olarak Moskova’daki anlaşmanın altına imza attı. Göreceksiniz Kazakistan’daki anlaşmanın altına da tıpış tıpış imzasını atacak. Söz sahibi Rusya olacak bu bölgede.”


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler