HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: “İstiyorum ki bu ülkede hiçbir çocuk yatağına aç girmesin”

Balıkesir'in Erdek ilçesinde halka hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstiyorum ki bu ülkede hiçbir çocuk yatağına aç girmesin” dedi.

BALIKESİR (İHA) –

Balıkesir ziyaretinin ardından Manyas ve Gönen ilçelerini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 19.00'da başlayacağı belirtilen Erdek'teki programına sık sık yolunun kesilmesi nedeniyle 2 saat gecikmeli katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Güllü'nün konseri öncesinde sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, ilçede Roman vatandaşlar için Erdek Belediyesi tarafından yapılan prefabrik konutların temsili açılışını gerçekleştirdi. Konuşmasında hiçbir çocuğun ülkede gece yatağına aç girmemesini istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "77 milyonun kardeşçe yaşamasını istiyorum. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Her anne, çocuğunu okula gülen yüzle göndersin, her evde tencere kaynasın, huzur ve bereket olsun. Daha fazla çalışacağım, ülkem için, çocuklarımız, emekliler, çiftçiler ve işsizler için çalışacağım. Siyaset anlayışım siyasette zenginleşme değildir, halka adanmışlıktır. Ben sizin için çalışacağım. Çok sorununuz, derdiniz var. Bunları aşmak mümkündür. Bu milletin azim ve kararlılığına güveneceğiz. Kaynağımız var, çok kaynağımız var, kimsenin endişesi olmasın. Emekliye iki maaş ikramiye vereceğimi söz verdim. Çiftçiye mazotu 1 buçuk liradan vereceğiz. Rafineri çıkış fiyatına göre yine karla satıyoruz. Üretilsin istiyoruz. Bir yılda 49 milyar liralık tarım ve gıda ürünü ithal ediyoruz. Neden biz üretmiyoruz? Hangi gerekçeyle üretmiyoruz? Maliye konusunu, sosyal güvenliği en iyi bilen kim diye sorun. En iyi bilen 10 kişiden birisi benim. Bütçe nasıl yapılır, gelir nasıl toplanır, nasıl harcama yapılır bilirim. Kul hakkı yemeden para harcamak önemlidir, benim için yandaş değil vatandaş var” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Balıkesir Milletvekili adaylarını Erdek halkına tanıttı. Daha sonra Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın ev sahipliğinde Erdek Belediyesi'ni ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nden özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler