HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Kamera sandıklara konulabilir

CHP lideri sandıklara kamera konulması önerisine ilişkin, "Kamera sandıklara konulabilir, hiçbir sakıncası yok, bizim itirazımız olmaz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan 2015-2016 Adli Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. CHP lideri törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-"SEÇİMİN ERTELENMESİNİ İSTEMİYORUZ"-

Seçim güvenliğine ilişkin sorulara CHP lideri, "Seçimin ertelenmesini istemiyoruz. Karar alınmış vaziyette. Seçim yapılmalı, güvenliği de ülkenin sağlaması lazım, vatandaşların sağlaması lazım. Vatandaşların özellikle sandıklara sahip çıkması lazım. Çünkü biz kaçak sarayda oturan kişinin sandıklara doğrudan müdahale etmesini istemiyoruz" dedi.

-SANDIKLARA KAMERA ÖNERİSİNE YEŞİL IŞIK YAKTI-

"AK Parti'nin bir teklifi olacağı konuşuluyor, sandıkların kamerayla izlenmesi şeklinde, siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da CHP Genel Başkanı, "Kamera konulabilir, bütün sandıklara konulabilir, bizim bir itirazımız olmaz" yanıtını verdi.

"AK Parti'nin oylarının anketlerde düşük çıkmasından sonra seçimin ertelenmesi ihtimalinin gündeme gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da CHP Genel Başkanı, "Seçimin ertelenmesini konuşmak bile doğru değil, demokrasiye inançsızlıktır, karar alınmıştır, seçime gidilecek. Eğer telaşları varsa, korkuları varsa 'daha az oy alırız' diye o zaman geleceği iyi okumamışlardır, bir düşüşe geçmişlerdir, düşeceklerdir, gideceklerdir, halka hesap vereceklerdir" dedi.

"1 Kasım'da herhangi bir partiyle ittifakınız var mı?" sorusuna da CHP Genel Başkanı, "İttifak söz konusu değil. Sayın Perinçek ile güzel bir görüşme yaptık" dedi.

Perinçek'in bir teklifi olup olmadığına ilişkin soruya CHP Genel Başkanı, "Evet oldu, değerlendiriliyor" dedi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler