HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Seçimin ertelenmesini konuşmak bile doğru değil

Türkiye Barolar Birliğinin yeni adli yılın açılışı dolayısıyla düzenlediği törene katılan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimin ertelenmesini konuşmak bile doğru değil. Demokrasiye inançsızlıktır. Karar alınmıştır, seçime gidilecek. Eğer telaşları, korkuları varsa 'daha az oy alırız' diye, o zaman geleceği iyi okumamışlardır. Bir düşüşe geçmişlerdir, düşeceklerdir, gideceklerdir, halka hesap vereceklerdir" dedi.

Bir gazetecinin, "Son dönemde bölgedeki olaylar nedeniyle özellikle sandık güvenliğinin sağlanamayacağı yorumları oldu. Sayın Demirtaş'ın 'seçimi ertelemek gibi düşünceleri olabilir' şeklinde sözleri oldu. Siz neler söylersiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Seçimin ertelenmesini istemiyoruz. Karar alınmış vaziyette. Seçim yapılmalı, güvenliği de ülkenin sağlaması lazım, vatandaşların sağlaması lazım. Vatandaşların özellikle sandıklara sahip çıkması lazım. Çünkü biz kaçak sarayda oturan kişinin sandıklara doğrudan müdahale etmesini istemiyoruz. Onun böyle bir amacı var. O amacı boşa çıkarmak her yurttaşımızın, demokrasiye inanan her vatandaşımızın görevi olmalıdır."

- "Seçimin ertelenmesini istemek demokrasiye inançsızlıktır"

"Seçim güvenliği kapsamında AK Parti'nin bir teklifi olacağı konuşuluyor. Bütün sandık alanlarının kamerayla izlenmesi yönünde. Siz nasıl değerlendiyorsunuz?" sorusuna Kılıçdarağlu, "Kamera bütün sandıklara konulabilir. Bizim itirazımız olmaz" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin oylarının anketlerde düşük çıkmasından sonra seçimin ertelenmesi ihtimalinin gündeme gelmesini nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Seçimin ertelenmesini konuşmak bile doğru değil. Demokrasiye inançsızlıktır. Karar alınmıştır, seçime gidilecek. Eğer telaşları, korkuları varsa 'daha az oy alırız' diye, o zaman geleceği iyi okumamışlardır. Bir düşüşe geçmişlerdir, düşeceklerdir, gideceklerdir, halka hesap vereceklerdir. Yolsuzluk diz boyu. Bakın ülkeyi böldüler, ülkeyi kan gölüne çevirdiler. Adaleti böldüler. Bakın burada adli yılın açılışını yapıyoruz, bir hafta önce başka bir adli yılın açılışını yaptık. 72 yıllık geleneği bozdular 72 yıl. Yazık, günah bu ülkeye. Bu ülkenin yakasından Adalet ve Kalkınma Partisi düşmek zorundadır. Yakasından düşmek zorundadır."

- Vatan Partisi ile ittifak ihtimali

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüşmesinin basına yansıdığı belirtilerek, 1 Kasım seçimi için ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ittifakın söz konusu olmadığını, Perinçek ile güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Perinçek'in bir teklifte bulunup bulunmadığı sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, teklif geldiğini ve değerlendirildiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Perinçek'in ne teklif ettiğinin sorulması üzerine, "Görüşmeler devam ediyor, görüşmeler netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

- Koza İpek Holding'deki aramalar

Koza İpek Holding'deki aramalara yönelik bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Gerek Türkiye Barolar Birliği Başkanı, gerek illerden gelen baro başkanları halka 'korkmayın, yılmayın' mesajını verdiler. Bunlar gidici. Gittiklerini biliyorlar. Gittiklerini bildikleri için iktidarı vermemek için her türlü yola başvurabilirler. O nedenle bütün yurttaşları, aydınları göreve çağırıyorum. Medya üzerinde baskı kuracaklardır, yargı üzerinde baskı kurdular, kurmaya devam ediyorlar ama biz bütün bu baskılara direnmeliyiz çünkü biz demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri, işsizlerin haklarını, yoksulların haklarını, ezilenlerin haklarını savunacağız, Türkiye'ye gelen 2 milyonun üstündeki Suriyeli kardeşlerimizin haklarını da savunacağız." (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler