HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Sen 14 bin lira alırken zulüm değil de...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin temel sorununun işsizlik olduğunu savunarak, "İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. İşsizliği yeneceğiz, herkesin işi, herkesin aşı olacak” dedi.

"Çiftçi kazanırsa esnaf kazanacak, göç olmayacak, işsizlik olmayacak, Türkiye kazanacak” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"BAYRAMLARDA EMEKLİYE İKRAMİYE VERECEĞİM, SÖZÜM SÖZ, KILIÇDAROĞLU SÖZÜ”

"Kim kaybedecek? Hortumcular. Refahı tabana yayacağız güzel bir Türkiye için. Bunun bir yolu var. Aylık bin liranın altında geliri olan 8 milyon emeklimiz var. Ramazan, Kurban Bayramı'nda emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz. Sözüm söz, sözüm Kılıçdaroğlu sözü. Kora halinde bağırdılar, kaynağı nerenden bulacaksın diye. Sanki emekliye dünyanın parasını veriyoruz. Altı üstü bir emekli aylığı ile zor geçiniyor. Bırakında bayramlarda rahat etsin, torunları ile çoluk çocuğu ile bir araya gelsin, harçlık versin. O parayı bulacağım emekliye vereceğim. Bütün hortumları keseceğim, sözüm söz.”

Asgari ücret… Dedik ki 1500 lira olacak. Yine koro halinde vay efendim nasıl 1500 lira olur. Maliye bakanı da diyor ki, işçiye asgari ücret vermek işçiye zulümdür. Bende şunu söyledim, sen 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye verdiğimiz zaman mı zulüm oluyor?

"CHP'YE OY VERMEMİŞ BİR VATANDAŞI ALIN..."

CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı alın sandığa gidin. Şunu söyleyin 13 yıl ülkeyi yönettiler. Türkiye'nin geldiği nokta bu, 17 milyon yoksulumuz var. 2 milyon Suriyelimiz var. Suriyelilere ödediğimiz 5,5 milyar kaynağımız var. Gelin yeni bir başlangıç yapalım. Herkesin kazandığı Türkiye'yi yeniden inşa edelim.

21'nci yüzyılın Türkiye'sine bilgi çağının Türkiyesi'ne 17 milyon yoksul yakışmıyor. Neden daha güzel olmayalım? 7 Haziran'da sandığa gideceğiz ve yanımıza CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı alacağız. Güzel bir başlangıç yapalım.

Size söz veriyorum. Gün 6 saat 6 saat 12 saat 12 saat 24 saat 24 saat 36 saat 36 saat sizin için çalışacağım. Halka hizmet etmenin hakka hizmet etmek gibi kutsal bir göre olduğunu biliyorum.

Biz bu ülkeye demokrasiyi getiren cumhuriyeti kuran, kul hakkı yememeyi namuslu görev kabul eden bir partiyiz. Bizim için insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş 1 yurttaşla sandığa gideceğiz.

YABANCILARIN İSTİHDAMI KANUNU TASARISI

Kılıçdaroğlu, yabancıların istihdamına ilişkin kanun tasarısının ilginç olduğunu söyleyerek, "Yabancıların istihdamı hakkında kanun tasarısı. Altında Başbakan ve bütün bakanların imzası var. Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Bu işsizlere iş bulmuyorsun yabancılara iş bulmak için kanun tasarısını parlamentoya getiriyorsun. Hiçbir Tokatlı'nın bunu unutmamasını istiyorum. O nedenle işsizlik sorunu en temel sorunumuzdur. İşsizlik sorununu çözemez iseniz refahı tabana yayamazsınız, bu ülkede huzur getiremezsiniz, gençlere umut veremezsiniz” şeklinde konuştu.

"CHP İKTİDARINDA ŞEKER FABRİKALARI ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK”

CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikasının özelleştirilmeyeceğine söz veren Kılıçdaroğlu, "Şeker pancarı için köylü için sanayici için çalışanlar için çok önemlidir. Biz kendi köylümüze, mühendisimizse güveniyoruz. Yurt dışından mısır getiriyorlar, bizim köylümüz ne üretecek? Kendi mısırımızı bile ekemiyoruz. Tokat aynı zamanda bir tarım kenti. Son 13 yılda iki Trakya büyüklüğünde alan artık çiftçi tarafından ekilmiyor. Biz dedik ki çiftçi kazanacak, alın terinin karşılığı olacak. Mazotu çiftçiye 1,5 liradan vereceğiz. Koro halinde çiftçiye mazotu 1,5 liradan nasıl verirsin diye bağırıyorlar. Petrol yurt dışından geliyor rafine, üzerine kar koyduğunu biliyorum. Mazotun maliyeti, 1,25 lira. Biz kaç liradan veriyoruz? 1,5 lira. Zarar eden var mı? Zarar eden bir grup var, hortumcular zarar ediyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Tokat milletvekili adayları ile vatandaşları selamlayarak karanfil attı. Seçim otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, partililerin sevgi gösterileri arasında Tokat'tan ayrıldı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler