HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Tezkere hakkındaki tavrımızı herkes parlamentoda görecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret ederek, "Tezkere hakkındaki tavrımızı herkes parlamentoda görecek" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu GGC'yi ziyaret ederek gazetecilerle görüştü. Kılıçdaroğlu'nu GGC Başkanı İbrahim Ay karşıladı. Görüşmenin yapılacağı salona geçen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Ziyareti sırasında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna değinerek, "Sizlerle beraber olmak bir gurur meselesidir. Sizin hangi baskılar atında görev yaptığınızı biliyorum. Güçler ayrılığının oluşması lazım. Yasama, yürütme, yargının yanında 4. büyük bir güç vardır, o da gazeteciliktir. Gazetecilik bir kamu hizmetidir. Gazeteci toplumu aydınlatır. Gazetecilik kolay yapılan bir meslek değildir. Baskıya direnmektir, kalemin özgürlüğünü savunmaktır. 13 yılda bu ülkede ne oldu. Neden gazeteciler böyle bir baskı altında. Neden bir medya kuruluşuna baskı yapılıyor. Haber yaptı diye gazeteci hapse atılır mı? Bize düşen gazeteciyi hapse atmak değil haberden ders çıkartmaktır. Gaziantep'te yerel gazetelerin güçlü olması bizi memnun ediyor. Medya özgürlüğünün olmadığı bir yerde demokrasiden bahsedilemez” dedi.

"PARTİMİZİN TEZKERE HAKKINDAKİ TAVRINI HERKES PARLAMENTODA GÖRECEK"

Bir gazetecinin yarınki tezkere oylamasında nasıl bir karar aldıklarını sorması üzerine partisinin görüşü hakkında bilgi veremeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Oradaki ayrıntıyı benim burada dile getirmem doğru olmaz. Parlamentoyu hep birlikte izleyeceğiz” diyerek cevap verdi.

Partisinin Gaziantep'te yaşadığı oy düşmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, oyların düşmesinde kendi hataları olduğunu belirterek listeler hakkında herhangi bir çalışma yapmadıklarını dile getirdi.

"ERKEN SEÇİM YOKTUR; TEKRAR SEÇİM VARDIR"

Seçimlerde sandık güvenliğinin sağlanıp sağlanamayacağı hakkındaki soruyu da cevaplandıran Kılıçdaroğlu, "İlk önce 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. 2002'de bu ülkeyi devraldıklarında terör var mıydı? Ne oldu da 13 yıl sonra ülke kan gölüne döndü. Ülkeyi kim yönetiyor, başbakan mı kaçak saray mı? Seçim yapmamanın yollarını arıyorlarsa bu Türk demokrasisine vurulmuş en büyük darbe olur. Bir kişinin hırsıyla tekrar seçime gidiliyor. Erken seçim yoktur, tekrar seçim yapılıyor. Neden koalisyon kurulmadığı bütün vatandaşlar tarafından düşünülmelidir. Koalisyon dolayısıyla herhangi bir görüşme yapılmadı. Bizim şartlarımız vardı ama onlar taleplerimizi gerekçe göstererek biz koalisyon kurmayız demediler, sadece dinlediler” dedi.

"TOPLUMSAL BARIŞI ANCAK BİZ SAĞLARIZ"

Yaşanan terör olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Toplumsal barışa ihtiyacımız var. Silahla bu sorun çözülmez, adresi parlamentodur. Önce bize karşı çıktılar ama şimdi onlar da bunu söylemeye başladı. Samimi ve dürüst olacaksınız. Gizli bir ajandanız olmayacak. Millete hesabını veremeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Millete hesap vereceksiniz. Toplumsal barışı ancak CHP sağlar. Barışı, kardeşliği ancak biz sağlarız” şeklinde konuştu.

GGC BAŞKANI TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti hakkında görüşlerini ifade eden GGC Başkanı İbrahim Ay, ”Cemiyetimiz bu güne kadar büyüyerek gelmiştir. Cemiyetimizde 230 üye bulunmaktadır. Artan vizyonumuzla sayılı sivil toplum kuruluşları arasına girdik. Basının güçlü duruşunun ve bağımsızlığının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüm partilere ve milletvekili adaylarına eşit mesafede durmaya gayret gösterdik. Bu kent için olumlu projeler yapan herkesin yanında durduk. Siyasi belirsizliğe paralel olarak terör olayları artmıştır. Gaziantep bu olaylardan olumsuz etkilenmiştir. 1 Kasımdan sonra oluşacak hükümetin ilk icraatı barış olmalıdır. Ülkemizin önünde duran sorunlar ortak akıl ile çözüme kavuşturulmalıdır. Bu konuda üzerimize düşen her şeye hazırız” dedi.

GGC Başkanı İbrahim Ay, ziyaret sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Gaziantep'te yapılan bakır işlemeli kahve takımı hediye etti.

Kılıçdaroğlu, GGC ziyaretinden sonra Gaziantep Sanayi Odası'na (GSO) geçti. Buradaki toplantı basına kapalı gerçekleşecek.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler