HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin cumhurbaşkanını seçeceğiz

CHP İl Başkanları, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kavgadan çok çektik. Millet de çekiyor. Biz huzurdan yanayız. Biz, büyük bir toplumsal uzlaşmayla bir cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Belli bir grubun, belli bir sınıfın, belli bir ailenin değil. Büyük Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayını seçeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle herkesin daha fazla çalışması gerektiğini belirterek, "Şu çok önemli, seçilecek aday parlamenter sisteme mi inanacak, seçilecek aday başka bir rejime mi inanacak? Seçilecek aday temiz mi olacak, kirli mi olacak? Seçilecek kişi demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden yana mı olacak yoksa buna karşı mı olacak? Kişi seçildikten sonra Türkiye'ye huzur mu gelecek, yoksa kaos ve kriz derinleşerek devam mı edecek?" diye konuştu.

Kendilerinin de bu çerçevede Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak belirlediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin huzuru için, toplumsal barış için, parlamenter sistemin güçlendirilmesi için, dünyayı, Türkiye'yi tanıyan, yönetim gücü güçlü, iyi bir yönetici Bu çerçevede bir aday bir aday belirledik" dedi. Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun adaylığının imzaya açıldığını ve milletvekillerinin imzalamasının ardından tekliflerini yapacaklarını da söyledi.

-"BÜYÜK TÜRKİYE'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI"-

Arzularının Türkiye'nin huzura kavuşması olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kavgadan çok çektik. Millet de çekiyor. Kahvede oturan vatandaş da huzursuz. Biz huzurdan yanayız. Biz bir partiye genel başkan seçmiyoruz. Biz, büyük bir toplumsal uzlaşmayla bir cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Seçilecek kişinin de "Ben herkesin cumhurbaşkanı olacağım' demesini istiyoruz. Belli bir grubun, belli bir sınıfın, belli bir ailenin değil. Büyük Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayını seçeceğiz. O nedenle, bu çerçevede olaya bakıp değerlendirmemiz gerekiyor."

-"İHSANOĞLU'NUN PROGRAMINA ELİMİZDEN GELEN KATKIYI VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ"-

Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle birlikte genel merkezde görüşeceğini anımsatırken, "O kendi düşünceleri çerçevesinde bir program yaptı. Biz onun programına elimizden katkıyı vermeye çalışacağız" dedi.

Bugüne kadar parlamentodan uzlaşmayla seçilen cumhurbaşkanlarının Türkiye'nin huzuruna hep katkı yaptıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Uzlaşmayla seçilmeyenler de maalesef yeni sorunlar yaratmışlardır. Parlamentoda ağırlık olarak cumhurbaşkanları seçilirken bütün siyasi parti liderleri bir araya gelmiş, oturmuş konuşmuş ve tercihlerini buna göre yapmışlardır. Sonunda bir aday üzerinde belli bir uzlaşma sağlanmıştır. Bu çerçevede biz de ilk kez parlamento dışında ve büyük bir toplumsal uzlaşmayla Sayın İhsanoğlu'nu belirledik. Ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

-İHSANOĞLU KİTAPÇIĞI-

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam ediyor. Toplantıda, il başkanlarına İhsanoğlu ile ilgili bir sunum yapılacak, başkanların görüş ve düşünceleri alınacak. Toplantının sonunda ise il başkanlarının bir bildiri yayınlaması bekleniyor.

Öte yandan, il başkanlarına İhsanoğlu'nun özgeçmişi, bulunduğu görevler, mesleki tecrübe ve üyelikleriyle, aldığı ödüller ve başlıca yayınları hakkında bilgileri içeren bir kitapçık da dağıtıldı. Kitapçığın kapağında "Batı'da ve Doğu'da Türkiye'nin Aydın Yüzü Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu" sloganı da yer alırken, İhsanoğlu'nun ABD Başkanı Barack Obama, Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Prens Charles ile fotoğraflarına da yer verildi. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler