HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getireceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getireceklerini belirterek, "İşsizlik sorununu çözeceğiz, yoksulluk sorununu çözeceğiz, emeklinin sorununu çözeceğiz" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı Alanı'nda düzenlenen mitinginde, 7 Haziran seçimleriyle yeni başlangıç yapacaklarını, bunun vatandaşları sandığa oy kullanmaları için götürmekle mümkün olacağını söyledi.

Yaşanacak bir Türkiye için çalışacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Tepkinizi sandıkta gösterin. Türkiye'yi yaşanacak bir ülke olmaktan çıkardılarsa, tepkiyi demokratik yollarla göstereceğiz. Sandığa gideceğiz, derslerini vereceğiz, iş bu kadar basit. 13 yılda ülkeyi ne hale getirdiklerini ben de siz de biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Kocaeli'nin sanayi dolayısıyla emeğin başkenti olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, buna rağmen Kocaeli ve Türkiye'nin her yerinde işsizlik yaşandığını savundu. Yeni açıklanan işsizlik rakamlarının 6 milyon 200 bini de geçtiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, geleceği kurmak için Türkiye'nin üretmesi ve istihdam oluşturması gerektiğini belirtti. Bunu yapmaları halinde güçlü ve onurlu Türkiye'yi yeniden inşa edebileceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Her alanda size söz verdim. Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getireceğiz. İşsizlik sorununu çözeceğiz, yoksulluk sorununu çözeceğiz, emeklinin sorununu çözeceğiz, çiftçinin sorununu çözeceğiz. Ne yapacağız? Refahı tabana yayacağız. Büyümeden ve kalkınmadan herkes nasibini alacak" ifadelerini kullandı.

'TEPEDEN BİR GRUP'

Kılıçdaroğlu, 13 yılda sadece "tepedeki bir grubun" refah içinde yaşadığını öne sürerek, kendi dönemlerinde refahı tabana yayacaklarını ve 70 milyonun rahata ereceğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, emekliler için açıkladığı vaatlere değinerek, emeklinin yaşadığı maddi sıkıntıları ortadan kaldıracağını bildirdi. Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Ama onlar faydalanıyor. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve halka vereceğim. Kendi çocuğuna, yandaşa, ihaleye kaynak var, emekliye gelince kaynak yok. Emekliye para da kaynak da var. Merak etmeyin. Sanıyorlar ki emeklinin durumu çok iyi, 2 maaş ikramiye alacaklar, koşa koşa gidip İsviçre bankalarında hesap açacaklar kendileri gibi" değerlendirmesinde bulundu.

'ÇIKAR DÜŞÜNCEM YOK'

"Herkesin işi, aşı olacak. Bu ülkede işsizlik sorunu çözülmediyse, işsizlerin sayısı arttıysa o memlekette huzur olmaz. 6 milyon 200 binin üstündeki işsiz ordusunu 13 yılda yarattılar. Sizin çocuklarınız devlet memuru olmak için KPSS'ye giriyor. Onların çocukları sınava giriyor mu? Kursa gidiyor mu? Çünkü onların çocukları KPSS'ye girmeden devlet memuru oluyor. Sözüm söz, bu düzeni değiştireceğim. Söz verdim, ülkem için, bu ülkenin güzel insanları için çalışacağım. Kişisel çıkar peşinde koşmak gibi bir düşüncem yok. Benim için siyaset halka adanmışlıktır. Siyasetçi, vatandaşın cebini düşünecek. Ama onlar kuralları değiştirdiler. Benim için yandaş yok, vatandaş var."

'ÇÖZÜM ADRESİ CHP'

İşçilerin kıdem tazminatlarına da göz dikildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, sendikaların kabul etmediği kıdem tazminatı düzenlemesinin asla parlamentodan geçmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, örgütlenmenin önündeki engeli ve taşeron işçiliği kaldıracaklarını kaydetti. Türkiye'deki sorunların çözümünün CHP'den geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu ülkede yoksulluğu bitirmek istiyorsak çözüm adresi CHP'dir. Bu ülkede işsizliği bitirmek istiyorsak çözüm adresi CHP'dir. Bu ülkede yoksullukla mücadele etmek istiyorsa bir vatandaş, çözüm adresi CHP'dir. Bu ülkede etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız ve yaptırmayacağız. Bunun adresi de yine CHP'dir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler