HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Ülke, kan gölüne döndü

İskenderun'da partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2002'de terörün olmadığını ifade ederek, "Şimdi kan gölüne döndü. Kim yaptı, kim iktidardaydı?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dedelerimiz bize daha güzel bir Türkiye bıraktılarsa biz de çocuklarımıza daha güzel, özgür, herkesin karnının doyduğu, işsizliğin olmadığı, herkesin özgürce yaşadığı bir Türkiye'yi inşa etmek zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu, İskenderun Köprülü Kavşağı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği konusunda herkesin endişesi olduğunu savundu.

Törene gelenlerin "Başbakan Kemal" şeklinde slogan attığına işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Slogan atmak kolay. Ama gereğini yapacağız. Daha fazla çalışacağız. Daha iyi çalışacağız. Herkesi ikna edeceğiz. Bakın Türkiye'nin geleceği konusunda herkesin endişesi var. Herkes, 'Bu memleketin hali ne olacak' diyor. Biz genlerimizde Kuvayi Milliye'nin ruhunu taşıyan bir siyasal gelenekten geliyoruz. Biz Türkiye'nin kendi öz yurdumuz olduğunu çok iyi biliyoruz. Dedelerimiz bize daha güzel bir Türkiye bıraktılarsa biz de çocuklarımıza daha güzel, özgür, herkesin karnının doyduğu, işsizliğin olmadığı, herkesin özgürce yaşadığı bir Türkiye'yi inşa etmek zorundayız. Bunun için, hep birlikte çalışmak zorundayız. 'Başbakan Kemal' demek kolay ama asıl olan gereğini yapmak ve mücadele etmektir."

"Sorunların çözüm adresi CHP"

Türkiye'de sorunları çözecek tek partinin CHP olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Elimden gelse günün günün 24 saati çalışırım. Sizlerin bu kadar çalışmasına gerek yok. Sadece günde 10 dakika Türkiye'nin durumunu birilerine anlatacaksınız. CHP'ye oy vermemiş vatandaşa soracaksınız, 'Türkiye'nin bu sorunları neden böyle oldu, neden bu kadar derinleşti?' 2002'de Türkiye'yi devraldılar. Terör yoktu, şimdi kan gölüne döndü. Kim yaptı, kim iktidardaydı? Asıl sorumluları bulup milletin önüne çıkarmak zorundayız. Gidip, birilerine söz vermek, sonra vazgeçmek, sonra Türkiye'yi bir silah deposu haline dönüştürmek onların göreviydi yaptılar ama bizim görevimiz Türkiye'de bütün sorunları, başta terör, çözmektir. Türkiye'de bu sorunu çözecek tek parti var o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Türkiye'de hangi sorun varsa o sorunun çözüm adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Herkes bunu böyle kabul etsin."

CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde kadın-erkek eşitliği ve insana saygı olduğunu, her kuruşun hesabının halka verildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "İstanbullu nefes almak için Beşiktaş'a gider, çünkü CHP'li belediye var, Bakırköy'e, Maltepe'ye, Kadıköy'e gider çünkü CHP'li belediye başkanı var. Çünkü gittiği zaman orada özgürce sokaklarında gezer. Güzel hizmetleri, kültürü, insan sevgisi görür. Aynı şekilde Hatay Büyükşehir Belediyemize bakın, bir de başka belediyelere bakın, bir de Gaziantep'e bakın. Gaziantep'teki tabloya bakın, Hatay'daki tabloya bakın. Kilis elden çıkacak neredeyse. Kilisliler sokağa çıkamıyor. Neden? İzlenen yanlış dış politika nedeniyle ama Hatay'da böyle bir sorun büyük ölçüde bitti." diye konuştu.

Dış politikanın ülke çıkarları üzerine inşa edilmemesi ve iç politika malzemesi durumuna getirilmesi halinde o ülkenin ciddi sorunlar yaşayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, kendi partisinin bu durumu düzelteceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, sadece dış politikada değil iç politikada da kardeşliği ve barışı sağlayacaklarını söyledi.

- 4 yıllık yetki istedi

Kılıçdaroğlu, 4 yıllık yetki istediğini belirterek, şunları söyledi: "4 yıllık yetki verin bakın bakalım Türkiye nereye gidiyor, bakın bakalım Türkiye nasıl uygar dünyanın bir parçası oluyor. 4 yıllık yetki verin bakın bakalım Mısır'a da Suriye'ye de Rusya'ya da bütün ihraç kapıları nasıl açılıyor. Nasıl dostluk temelleri atılıyor, bunların hepsini yapacağız. Sadece ve sadece CHP'ye oy vermeyen vatandaşlarıma sesleniyorum. Sevgili vatandaşım Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verdin, başımın üstüne hiçbir zaman 'Niçin oy verdin?' diye sormadım ama bugün Türkiye'nin geldiği noktaya bakın. Türkiye'nin geldiği nokta iyi bir nokta değildir. Ciddi bir karamsarlık var ve Türkiye'de demokrasi zemin kaybediyor. Bütün baskılarla üzerimize geliyorlar. Hangi baskıyla gelirlerse gelsinler yılmayacağız, sonuna kadar direneceğiz, demokrasi için özgürlük için direneceğiz."

Konvoyda kaza

Antakya- Defne İçme Suyu inşaatının temelini atan Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindekilerle İskenderun ilçesine hareket etti. Konvoy halinde hareket edilirken aynı yönde giden partililere ait iki otomobil Belen ilçesi girişinde çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle aracın birinde çıkan küçük çaplı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler