HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: “Vaatlerimizi kopyalamaya başladılar”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eskiden derlerdi ki CHP hep eleştirir, hiçbir öneri getirmez. Şimdi bizim bütün önerilerimizi onlar kopyalamaya başladı." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eskiden derlerdi ki CHP hep eleştirir, hiçbir öneri getirmez. Şimdi bizim bütün önerilerimizi onlar kopyalamaya başladı. Demek ki en iyi kadro CHP'de, halkın sorunlarını en iyi bilen parti CHP”dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Erzincan mitinginin ardından karayolu ile Sivas'ın İmranlı ilçesine geldi. Kılıçdaroğlu'nu ilçe girişinde partililer karşıladı. Daha sonra ilçe meydanında halka seslenen Kılıçdaroğlu, "1 Kasım'da sandığa gideceğiz. Önce şunu düşüneceğiz. Biz 7 Haziran'da gitmiştik sandığa niye bizi bir daha seçime götürüyorlar? Nedeni şu; niye bana 400 milletvekili vermediniz. Millet vermiyor kardeşim. Siz de diyeceksiniz ki ‘madem öyle benden sana hiçbir oy yok' diyeceksiniz. Hiç oy vermeyeceksiniz. Türkiye'de yeni bir çığır açıldı. Milletin iradesine saygı gösterin. Vatandaş gitti oyunu kullandı. Milli irade çıktı. Normalde buna göre hükümet kurulması lazım ama saraydaki zat buna izin vermiyor. ‘Kurma' diyor hükümeti, o da korkudan kuramıyor. Şimdi onlara yetki vermeyin. Yeni bir hükümetin yolunu açalım. Birlikte güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa edelim. Bir şeyi sakın unutmayın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” dedi.

"HER EVE HUZUR, HER EVE BEREKET”

Seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Emekliye iki maaş ikramiye, asgari ücret net bin 500 lira, 800 bin kamuda çalışan taşeron işçisine kadro. Her eve huzur, her eve bereket. Taşımalı sistemi bitirip nerede öğrenci varsa oraya öğrenci gelmesine hazır mısınız? Türkiye'de terörün bitirilmesine hazır mısınız? Siz hazırsanız bende hazırım, söz verdim hepsini yapacağım. Anneler sizlere de sözüm var. Tam gün eğitim sistemi olacak, çocuklar sabah gidecek akşama gelecek. Öğle yemeklerinde öğretmenleriyle beraber okulda bedava yiyecek. Hiçbir bedel ödemeden böylece çocukların geleceğini güvence altına almış olacağız. Hiç endişeniz olmasın, evinize huzur getirmek için mücadele edeceğiz. Çocuklarınızı askere gönderirken gözünüz arkada kalmayacak. Oğlunuz, kızınız üniversiteye gittiğinde nerede kalacak diye sorunuz olmayacak. Bir yıl içinde Türkiye'de bütün üniversitelerde yurt sorununu çözeceğim. Ülkeye huzuru ve barışı getireceğim” ifadelerini kullandı.

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Onlar sizi potansiyel suçlu olarak gördüler, ben sizi bu ülkenin geleceği, onuru, gururu olarak görüyorum” dedi.

"TÜRKİYE'NİN HUZURU VE REFAHI İÇİN OY VERİN”

"Güzel vaatlerimiz var, güzel şeyler yapacağız” diyen Kılıçdaroğlu, "Eskiden derlerdi ki CHP hep eleştirir, hiçbir öneri getirmez. Şimdi bizim bütün önerilerimizi onlar kopyalamaya başladı. Demek ki en iyi kadro CHP'de, halkın sorunlarını en iyi bilen parti CHP. Dolayısıyla CHP'ye güvenin, gönül rahatlığıyla ve Türkiye'nin refahı ve huzuru için oy verin. Şuna da emin olun çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruşa vereceğim. Nereden bulacaksın diye itiraz ediyorlar. Bulacağım ve vereceğim. Onlar yatlara verirken biz ses çıkardık mı? Çıkarmadık. Sen yata veriyorsun ben çiftçiye veriyorum. Sen yattaki adamı tercih ediyorsun, ben çiftçiyi tercih ediyorum. Çiftçi üretecek ve kazanacak ki hepimizin karnı doyacak” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyorum. Bu ülkede yatağa aç giren 22 milyon yoksulumuz var. Üzülüyorum içim yanıyor. 21. yüzyılın Türkiye'sinde bunu hangi vicdan kaldırır. Bu ayıbı kaldıracağım."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler