HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Antep saldırısını kınadı: Korkunç bir katliam

Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli Gaziantep'teki saldırıya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, saldırının 79 milyon vatandaşı hedef aldığını söylerken, Bahçeli, "Gaziantep katliama sahne oldu" dedi

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Antep saldırısını kınadı: Korkunç bir katliam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’teki terör saldırısının arkasındaki karanlık odakları, bu saldırıyı gerçekleştirenleri, planlayanları ve zihniyetlerini lanetlediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Saldırının hedefinde Kurtuluş Savaşımızın simge şehri Gaziantep, özelinde bütün Türkiye vardır. Halkımız yüksek dayanışma ruhu ile kendisine yönelen bütün tuzakları bir kere daha ezip geçecektir. Saldırının faili olan barbar yapı Cumhuriyetimize, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine düşmandır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’teki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Bu alçak saldırının arkasındaki karanlık odakları, bu saldırıyı gerçekleştirenleri, planlayanları ve zihniyetlerini lanetliyoruz. Saldırının hedefinde Kurtuluş Savaşımızın simge şehri Gaziantep, özelinde bütün Türkiye vardır. Bu saldırı ile 79 milyon vatandaşımız hedef alınmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenler bizim kardeşlerimiz, çocuklar hepimizin evladıdır. Öfkemiz derin, acımız ortaktır."

"Bilinmelidir ki, bir düğün evine saldıracak kadar sapıkça bir eylemle birlik ve bütünlüğümüzü sarsmayı planlayanlar hain emellerine asla ulaşamayacaklardır. Halkımız yüksek dayanışma ruhu ile kendisine yönelen bütün tuzakları bir kere daha ezip geçecektir. Bu büyük acının gölgesinde halkımızın gösterdiği asil ve vakur duruş bunun en büyük delilidir. Bu saldırının faili olan barbar yapı, ülkemizin simgelediği ve bölgemizdeki bütün milletlere umut veren Cumhuriyetimize, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine düşmandır. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ne kadar güçlü olursa bu yapılar ezilecek, ülkemize yönelen bütün tehditler de yok olacaktır. Sorumluluk makamında olan herkes bu anlayış ile hareket etmeli, büyük bir dikkat ve özenle Türkiye’ye yakışan bir şekilde davranmalıdır. Cumhuriyet HalkPartisi tarihi sorumluluğunun bilinciyle çalışmalarına devam edecek, Türkiye’nin bir daha böyle kara günler yaşamaması için atılacak her adıma da koşulsuz destek olacaktır."

BAHÇELİ SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, twitter'dan açıklama yaptı.

MHP lideri yaptığı açıklamasında, "Gaziantep dün akşam korkunç bir katliama sahne oldu... Kına gecesi için toplanan vatandaşlarımız canlı bomba dehşetiyle karşılaştılar..." ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı veren Bahçeli, "Türkiye terörizmin belini kıracaktır. Türkiye tek yürek, millet tek umuttur... Düğüne canlı bombayla saldıranların insan hayatına acımadan kast edenlerin heves ve hesapları milli birlik karşısında parçalanacaktır" dedi. Devlet Bahçeli, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileğini dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi twitter hesabından Gaziantep saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, "Gaziantep dün akşam korkunç bir katliama sahne oldu. MHP lideri partisinden bir grup milletvekilini Gaziantep'e gitmekle görevlendirdi.

MHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ GAZİANTEP'E GİDİYOR

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, Bahçeli, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ve Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu'ndan, terör saldırısının yaşandığı Gaziantep'e gitmelerini istedi.

Genel Başkan Yardımcısı Yalçın başkanlığındaki heyetin, bugün Gaziantep'e ulaşarak çeşitli incelemelerde bulunacağı kaydedildi.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN'DAN AÇIKLAMA

Türkiye'nin birbirini takip eden, planlı ve maksatlı terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Küresel güçler tarafından tezgahlanan terör saldırılarının hedefinde Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türkiye'nin istikrarı vardır." değerlendirmesini yaptı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından sonra Türkiye'de terör eylemlerinin giderek tırmandığına dikkati çekti.

Terörün karanlık yüzünün dün akşam Gaziantep'te bir kez daha görüldüğünü ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Türkiye birbirini takip eden, planlı ve maksatlı terör saldırılarıyla karşı karşıyadır. Küresel güçler tarafından tezgahlanan terör saldırılarının hedefinde Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türkiye'nin istikrarı vardır. Gaziantep'teki serseri terör eylemi, Türkiye'yi hizaya getiremeyeceğini anlayan küresel güçlerin, taşeronlarını ümitsizce, fütursuzca milletimizin üzerine gönderdiğinin işaretidir. Milletimizin ortak sevincini ve mutluluğunu paylaştığı geleneksel bir törende bile bomba patlatacak kadar gözü dönmüş, insanlıktan çıkmış hainler amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Geçmişte olduğu gibi bugün de Gaziantep halkı başta olmak üzere bütün Türk milleti, birlik ve bütünlüğüne yönelen bu saldırıları 'milli mutabakat'tan hasıl olan ortak akılla savuşturacak, bekasına yönelen tehdidi dize getirecektir."

Milli Mücadele döneminde milletin, ortak aklın "üst akıl"dan daima üstün olduğunu dosta düşmana ispat ettiğini vurgulayan Yalçın, "Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetine nasıl düşkün olduğunu Kurtuluş Savaşı yıllarında gösteren ve bu uğurda nice evlatlarını şehit vererek gazilik unvanını alan güzide kentimizde meydana gelen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Gaziantep'te yaşanan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler