HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan oylarını kullandı

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar'daki Arjantin İlkokulu'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan oylarını kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarını aynı saatte kullanması dikkat çekti.

ERDOĞAN: KATILIM YÜKSEK OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte 7 Haziran genel seçimleri için oylarını kullandı.

Erdoğan çifti oylarını İstanbul'da kullandı. Erdoğan, oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçimlerin sorunsuz geçmesini temenni eden Cumhurbaşkanı, "Öncelikle bu seçimin Türkiye için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, bu seçimlerde katılımın yüksek olacağı bilgisini aldığını belirterek şöyle dedi:

"Yoğun bir maraton gerçekleştirdi tüm siyasi partiler. Türkiye Cumhuriyeti alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor. Bu da tabi erken seçim olmaksızın bir istikrar ve güven veriyor. Bunun da ülkenin büyük kazanımlara vesile olması demektir. Öyle temenni ediyorum. Aldığım bilgilere göre katılım yüksek olacak. Güçlü bir demokrasi için önemli bir işaret. Bu akşam milletimizin iradesi ile tecelli edecektir. Milletimize teşekkür ediyorum. Milletçe aydınlık yarınlar diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin herhangi bir sıkıntı olmadan atlatılmasının da demokrasi anlamında önemli bir adım olacağını vurgularken, seçim sonuçlarını ise İstanbul'da takip edeceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU: EN BÜYÜK GÜVENCEM HALKIN SAĞDUYUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Umuyorum bu seçimler demokrasimizin gelişmesi için, özgürlerimiz için, refahın hakça tabana yayılması için bir vesile olur" dedi.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu oyunu Çukurambar Arjantin İlkokulu'nda, 4134 numaralı sandıkta kullandı. Kılıçdaroğlu'na, bazı genel başkan yardımcıları da eşlik etti.Oyunu kullanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Eşitiz koşullarda bir seçim gerçekleştirdik. Her şeye rağmen halkın ilgisi güzeldi. Sandığa gidip oyunu kullanan bütün yurttaşlarıma en içten teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Onlar aynı zamanda demokrasinin bekçisidirler. Hepsini yürekten kucaklıyorum.

Umuyorum bu seçimler demokrasimizin gelişmesi için, özgürlerimiz için, refahın hakça tabana yayılması için bir vesile olur. Sandığa gidişimizin temel nedenlerinden birisi de budur. Birinci sınıf demokrasiyi bu ülkeye getirmek, aç ve açıkta kimseyi bırakmamak, bunun mücadelesi yapıldı.

Eşitsiz koşullarda bir seçimin gerçekleştiğini ifade ettim. Bunu da zaten bütün Türkiye, bütün dünya biliyor. Ama bütün bunlara karşın biz sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Seçim hepimize hayırlı, uğuru olsun.

-"BİZİ EN ÇOK ÜZEN DİYARBAKIR'DAKİ OLAYDI"-

Kılıçdaroğlu, biz gazetecinin "Bu saate kadar seçimlerle ilgili size yansıyan sıkıntılı bir olay oldu mu?" sorusu üzerine de, "Şu ana kadar yok. Seçimlerin iyi bir ortada devam ettiğini biliyoruz. Tabi bu süreç içinde bizi en çok üzen Diyarbakır'daki olaydı, keşke böyle bir olay hiç olmasaydı, hiç kimse hayatını kaybetmeseydi. Ama ne yapalım bu da gerçekleşti, sağduyu egemen oldu. Bu toplumun zaten sağduyusuna güveniyorum. En büyük güvencem halkın sağduyusudur" yanıtını verdi.Oy kullandığı okulda, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal", "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları ve alkışlarla uğurlandı.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler