HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu ve Yavaş Ankara turu yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'nin şemsiyesi büyüktür, geniştir, halkın partisidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birleşe birleşe kazanacağız. Ülkesini seven bütün vatandaşlarımı CHP'nin çatısı altında bekliyorum. Eğer daha güzel bir Türkiye istiyorsanız gelin. Huzur içinde bir Türkiye istiyorsanız gelin. Açlığın ve yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyorsanız gelin. CHP'nin şemsiyesi büyüktür, geniştir, halkın partisidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile birlikte şehir turu yaptı. Kılıçdaroğlu ve Yavaş, beraberindeki konvoylaKonya Yolu'ndan hareket ederek, Cevizlidere üzerinden Cebeci ve Mamak olmak üzere yaklaşık 3 saat parti otobüsünden vatandaşları selamladılar. Vatandaşlar Kılıçdaroğlu ve Yavaş'a yoğun ilgi gösterdi. Bazı vatandaşlar Yavaş'a karanfil verirken, Yavaş da sık sık otobüsün camından vatandaşların elini sıktı. Partililer de güzargah boyunca ellerinde CHP bayraklarıyla destek gösterilerinde bulundu.

-TUZLUÇAYIR'DA "KORSAN" MİTİNG-

Mamak'ın Tuzluçayır mahallesinde kendilerini karşılayan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, alandaki bir pankarta atıfta bulunarak, "Güzel bir anaokulu sorusu var. En çok hangisi çalar, diyor. A)Telefon zili, B)Kapı zili, C)Saat zili, D)Tayyip. Siz en iyisini biliyorsunuz, evet Tayyip" dedi.

Ankara'yı gerçek anlamda bir Ankaralının, dürüst ve namuslu bir kişinin, Ankara'yı, Ankaralıyı seven, Ankaralıya hesap vermeyi namuslu görev kabul eden birinin yani Mansur Yavaş'ın yöneteceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ankarayı birisi yönetiyordu, adını söylemek istemiyorum, ondan bıktınız mı. Eskilerin tamamını şöyle bir süpüreceğiz. Gökçek gidecek, Mansur gelecek. Ankara'yı köye döndürdüler. Sosyal hayatını, kültür hayatını bitirdiler. Bağımsızlık savaşımızın merkezi olan Ankara'yı yücelteceğiz ve büyüteceğiz" dedi. Sadece Ankara'da, tüm Türkiye'de her kuruşun hesabını veren yönetim anlayışının hakim olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Göreceksiniz, bunlar kaçacak yer arayacaklar. Tuzluçayırlılara sözüm; bu adam, bu zat dünyanın neresine kaçarsa kaçsın getireceğim ve hesabını soracağım" diye konuştu.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun hükümetin kimliğini ortaya çıkardığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ayın 30'unda sandığa gideceğiz, iki seçeneğimiz var, ya helalden yana ya haramdan yana oy kullanacağız, helalden yana oy kullanalım. Oyumuzla demokrasiyi güçlendireceğiz, halka hesap veren, temiz siyasetin önünü açacağız. En büyük arzum bu; her ailede huzur olsun, herkesin gelecek güvencesi olsun, hiç bir çocuk yatağa aç girmesin istiyorum" dedi.

Aile Sigortası uygulamasını getirecekleri sözünü anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bana dediler ki "parayı nereden bulacaksın'. 17 Aralık gösterdi, eski parayla 247 katrilyon. Şimdi paranın kaynağını öğrendiniz mi? Aile Sigortasını getireceğim, o paraları hortumlayanların burnundan fitil fitil getirip, halka vereceğim" dedi.

-"CHP'NİN ŞEMSİYESİ BÜYÜKTÜR, HERKESİ BEKLİYORUM"-

30 Mart'ın demokrasi için, ülke için, Ankara için çok önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti.:

"El birliğiyle, gönül gönüle Hiçbir provokasyona girmeyeceğiz. Çok dikkatli olacağız, çünkü Abbas yolcu, her an provokasyon yapabilir.

Ayrılık yapmayacağız. Hiç kimseyi kimliğinden, inancından ötürü ayrıştırmayacağız. Bunun sözünü veriyorum. Bu ülkede yaşayan 76 milyon yurttaşın başımın üstünde yeri var. Çünkü biz halk partisiyiz, halkın partisiyiz. Kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı. Onu da elinden aldım. Kadın kardeşlerime sesleniyorum; ister başınız açık olsun, ister kapalı olsun bütün kadınların başımın üstünde yeri var. Ayrılık yok bizde.

Birleşe birleşe kazanacağız. Ülkesini seven bütün vatandaşlarımı CHP'nin çatısı altında bekliyorum. Eğer daha güzel bir Türkiye istiyorsanız gelin. Huzur içinde bir Türkiye istiyorsanız gelin. Açlığın ve yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyorsanız gelin. CHP'nin şemsiyesi büyüktür, geniştir halkın partisidir. İster Doğu ister Batı ister Güney ister Kuzey... 76 milyon yurttaşımı kucaklıyorum ben...

Kılıçdaroğlu, parti otobüsünün çevresini tamamen dolduran kalabalığa seslenerek, "360 derece miting... Öyle anlaşılıyor ki sizin tamamını Silivri'ye gönderecekler, korsan miting yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

-"YUH ÇEKMEYİN, 5 OY GETİRİN"-

Kılıçdaroğlu daha sonra mikrofonu Yavaş'a verdi. Yavaş da konuşmasının başında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yuhalayanlara, "Yuh çekmek yerine yuh çeken herkesten 5'er oy kazandırmalarını istiyorum" dedi. İmardan elde edilen rantın vatandaşa aktarılacağını söyleyen Yavaş, "İnsan hakkı olan ulaşım ve su ucuzlayacak. Sayın Gökçek "ucuzlatamaz' diyor. Ucuzlatacağım buna söz veriyorum" dedi. Yardımları ailelerin çocuklarının yetişmelerine katkıda bulunarak attıracaklarını söyleyen Yavaş, "Çayyolu istikametindekilerin çocukları istikballerini nasıl garanti ediyorsa, bu şehrin bütün çocuklarının istikbalini aydınlatacağız. İnsan onuruna en yakışan şey emeğiyle kazanmaktır. Alın terini istediği gibi harcayacak. Bütün icraatımız vatandaştan yana olacak" dedi.

Kendisinin herkesin belediye başkanı olacağını söyleyen Yavaş, "Artık Ankara belediyesinde öteki yok. Benden olmayan diye bir şey yok. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, üniversitelerle, meslek odalarıyla işbirliği yapıp ortak akılla bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. Birçok kentsel dönüşüm mağdurları var. Önce kentsel dönüşüm mağdurlarının mağduriyetini ortadan kaldıracaksınız ondan sonra fantazi projeleri uygulayacaksınız. Sizlerin vergisini harcıyoruz. Harcayacağımız parayı cebimizdeki para gibi özene özene harcamak zorundayız. Yapacağımız her işte sizin haberiniz ve onayı olacak. Belediyeyi uluslararası denetim firmalarının incelemesine açacağız. Sizin başkanınız olarak karşınıza çıktığımız zaman ne kendi başımızı ne de sizin başınızı eğdirmeyeceğiz" diye konuştu.

Beypazarı'nda 10 yıl başkanlık yaptığını anımsatan Yavaş, "Başkalarının yardımına ihtiyaç duyan insanların her birinin birer iş kadını yaptık. İşte bu başarıyı şimdi Ankara için yapacağız. Etrafımızı değil esnafı zengin edeceğiz, kendimizi değil kentimizi zengin edeceğiz" dedi.

-DENİZ GEZMİŞ PANKARTLARI-

Bu arada alanda, 68 kuşağının devrimci önderlerinden Deniz Geçmiş'in fotoğrafının bulunduğu pankartlar dikkat çekti. Gezmiş'le birlikte "Faşizme Karşı Tek Yol Sokak Tek Yol Devrim" yazılı pankartlar da yer aldı.

Kılıçdaroğlu ve Yavaş konuşmalarının ardından bir süre daha otobüsün üzerinde vatandaşları selamlayarak, alandan ayrıldı. CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Sinan Aygün'ün yanı ısıra, Çankaya Belediye Başkanı Adayı Alper Taşdelen, Mamak Belediye Başkan Adayı Coşkun Torun, Keçiören Belediye Başkan Adayı Murat Emir ile Yenimahalle Belediye Belediye Başkanı ve Adayı Fethi Yaşar da şehir tutuna katıldı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler