HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu’dan Başbakan Davutoğlu’na Yalova cevabı

Partisinin 7. Bölge Toplantısında, hiçbir ağacın kesilmesinden yana olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Nerede bir yeşillik varsa, nerede bir ağaç varsa, korunması gerektiğinden yanayım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kendisini Gezi Parkı'ndan taşınan ağaçlar için dünyayı ayağa kaldırmak, Yalova'daki asırlık çınarların kesilmesine sessiz kalmakla suçlamasıyla ilgili olarak, "Evet kıyameti kopardık. Ben değil, bende onun bir parçasıydım. Sen Yalova dolayısıyla üzüntünü dile getirdiğin için teşekkür ediyorum. Demek ki Gezi Parkı'na hak vermeyi yeni yeni öğrendin. Bu da bir aşama” dedi.

Partisinin 7. Bölge Toplantısında, hiçbir ağacın kesilmesinden yana olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Nerede bir yeşillik varsa, nerede bir ağaç varsa, nerede bir çiçek varsa korunması gerektiğinden yanayım” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı makamının sadece kendi partilerinde bulunduğunu vurgulayarak, "İnsanın hakkı varsa, doğanın da hakkı vardır, çevrenin de vardır. Diyor ki; ‘Efendim Gezi Parkı'nda ağaçlar kesildi. Kıyameti kopardınız.' Evet kıyameti kopardık. Ben değil, bende onun bir parçasıydım. Ama asıl kıyameti koparanlar İstanbul'da oturanlardı, gençlerdi. Kendi kendilerine sahip çıkıyorlardı. Sen Yalova dolayısıyla üzüntünü dile getirdiğin için teşekkür ediyorum. Demek ki Gezi Parkı'na hak vermeyi yeni yeni öğrendin. Bu da bir aşama” diye konuştu.

Tabiatı sevdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "İnsan tabiatın bir parçasıdır. Yeşilliğin, güzelliğin olduğu her yerde insan mutlaka daha mutlu olacaktır. Ağacı kesmek doğru değildir. Tabiatı tahrip etmek doğru değildir. Bu konuda en duyarlı olan partilerden birisiyiz. Bu duyarlılığımızı da sonuna kadar koruyacağız. Herkesin bunu bilmesini isterim” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler