HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'na 77 ilden destek geldi

CHP’li il başkanları Holiday İnn Ankara Otel’de bir araya geldi. Toplantıya 77 ilin CHP'li il başkanları katılırken Bilecik, Kırklareli, Yalova ve Edirne il başkanları toplantıya katılmadı.

Kılıçdaroğlu'na 77 ilden destek geldi

CHP'nin görevdeki 77 İl Başkanı Ankara'da toplandı. Toplantının ardından 77 İl Başkanı adına açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, "77 görevdeki il başkanları olarak 35. Olağan Kurultay takvimi gereği il ve ilçe seçimlerinin bir an önce tamamlanması ve olağan kurultayımızın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı şekilde Ocak ayı içinde yapılması gerektiği düşünüyoruz” dedi.

CHP'nin görevdeki 77 il başkanı kurultay süreci ile ilgili olarak Holiday Inn Otel'de biraraya geldi. İl Başkanları toplantısının sonuç bildirgesini ise CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin açıkladı. Keskin, " CHP 35. Olağan Kurultay süreci ile ilgili kamuoyuna yapılan açıklamalar ve olağanüstü kurultay istekleri karşısında CHP'nin seçilmiş ve görevde bulunan İI Başkanları olarak, var olan süreci değerlendirmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek zorunluluğunu duyan 77 İl Başkanı olarak bir araya geldik. 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından Genel Merkezimiz 35. Olağan Kurultay takvimini 20 Haziran-20 Aralık 2015 olarak belirlemiş ve 20 Haziran 2015 tarihi itibariyle de Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ile Parti İçi Önseçmen” seçimleri yapılmaya başlanılmıştı. Ancak, hepimizin bildiği gibi hükümet kurma görüşmelerinin sonuçsuz kalması nedeniyle, Cumhurbaşkanı tarafından 1 Kasım tarihinde yeniden seçim yapılması kararı alınmıştır. 1 Kasım seçim sürecinin başlaması karşısında Genel Merkezimiz tarafından 28 Ağustos 2015 tarihinde gönderilen genelge ile 35. Olağan Kurultay sürecimiz seçim sonrası açıklanacak yeni takvime kadar durdurulduğu bildirmiştir” ifadelerini kullandı.

"35. OLAĞAN BÜYÜK KURULTAYIMIZ OCAK AYI İÇİNDE YAPILACAKTIR”

Bu süreçte, birçok ilçede Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti İçi Önseçmen seçimleri ile 149 ilçede kongreler yapıldığını bildiren Keskin,"Ayrıca, 12 İlimizde Ağrı, Artvin, Batman, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Karaman, Kırıkkale ve Şırnak kongreleri başarıyla gerçekleştirilmiş, yeni il yönetim kurullarımızın ve kurultay delegelerimizin seçimi tamamlanmıştır. Bugün, 1 Kasım milletvekili genel seçimleri nedeniyle durdurulan kurultay takvimimiz 3 Kasım Salı günü itibariyle yeniden başlatılmış bulunmaktadır. Genel Merkezimiz tarafından belirlenen yeni kurultay takvimine göre; İlçe kongrelerimiz 20 Kasım - 6 Aralık 2015 tarihleri arasında, İl Kongrelerimiz ise 10 Aralık 2015-3 Ocak 2016 tarihleri arasında tamamlanacaktır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaya göre de 35. Olağan Büyük Kurultayımız Ocak ayı içinde yapılacaktır” dedi.

"MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI BÜYÜK ORANDA HAKİM DENETİMİNDE TÜM ÜYELERİNİN KATILDIĞI ÖNSEÇİMLE SEÇMENİN ONURUNU YAŞAYAN İL BAŞKANLARI OLARAK BU İDDİALARI REDDEDİYORUZ”

"1 Kasım seçiminin sonuçları, demokratik laik Cumhuriyetin, hukuk devletinin, iç barışımızın ve parlamenter demokrasinin geleceği açısından CHP'ye büyük bir sorumluluk ve görev yüklemiştir” diyen Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu temelde, büyük bir özveri ile uzun süredir görev yapan ve bu süre içerisinde bir yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi, önseçim ve iki genel seçimi başarıyla yöneten il ve ilçe örgütlerimizin kongrelerini yaparak yeni bir heyecanla ve dinamizmle, Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş geleceğine karşı olan sorumluluğumuzu yerine getireceklerine inanıyoruz. Bugün sürmekte olan Olağan Kurultay takvimi ile tüm il ve ilçe örgütlerimiz yılsonuna kadar yeni yönetimlerine kavuşmuş olacaklardır. Son günlerde kurultay sürecimizle ilgili olarak kamuoyunda yer bulan masa başında ve kapalı kapılar arkasında delege seçimleri yapılıyor” iddiaları, il başkanlığı görevini yürütmekte olan bizleri ve parti örgütlerimizi derinden yaralamakta ve üzmektedir. Parti içi demokrasinin gereği milletvekili adaylarını büyük oranda hakim denetiminde tüm üyelerinin katıldığı önseçimle seçmenin onurunu yaşayan il başkanları olarak bu iddiaları reddediyoruz. Hangi kademede görev alırsak alalım CHP üyesi olarak hepimizin, parti içinde iktidar olmak için değil, partimizin ülkede iktidar olması için hep birlikte var gücümüzle çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili adaylığı için önseçime girmesi ve bulunduğu bölgede ikinci sıradan aday olması, parti içi demokrasisi adına herkesin örnek olması gereken bir davranıştır.”

"OLAĞAN KURULTAYIMIZIN GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLADIĞI ŞEKİLDE OCAK AYI İÇİNDE YAPILMASI GEREKTİĞİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Olağan kurultay takviminin işlediği bu süreçte, CHP kurultayının olağanüstü olarak toplanması isteklerinin dile getirildiğinin görüldüğünü ifade eden Keskin, "Kurultay takvimi gereği CHP Olağan kurultayı en geç iki ay sonra Ocak ayı içerisinde toplanacaktır. Bu kısa süreçte ilçe ve il kongrelerimizin tamamlanması ve olağan kurultayımızın toplanması olanağı varken, tüm bu sürecin durdurularak aynı tarihe denk gelecek bir olağanüstü kurultay isteğini doğru bulmuyoruz. Bu tür girişimler, partimize zarar vermekte ve partimizin kamuoyu önünde hat etmediği bir şekilde tartışılmasına neden olmaktadır.İmzası bulunan 77 görevdeki il başkanları olarak 35. Olağan Kurultay takvimi gereği il ve ilçe seçimlerinin bir an önce tamamlanması ve olağan kurultayımızın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı şekilde Ocak ayı içinde yapılması gerektiği düşünüyoruz" diye konuştu.

"CHP İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİ ASLA VE ASLA DELEGELERİNİ MASA BAŞINDA KAPILI KAPILAR ARKASINDA TESPİT ETMEZLER”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Keskin, "Olağan kurultay istediniz ama il başkanlarının mevcut yönetime ya da başka bir adaya yönelik destek açıklaması da olacak mı, konuyu kurultay delegelerine mi bıraktınız” sorusuna "Biz CHP il Başkanları olarak bugün olağan kurultaya desteğimizi açıklıyoruz. CHP'nin şu dönemde olağanüstü kurultaya gitmesinin şuan yapmakta olduğumuz ilçe seçimlerine il kongrelerine zarar vereceğini düşünüyoruz bu konuda açıklama yapıyoruz” yanıtını verdi.

Olağanüstü kurultay çağrısı yapan muhalif seslerin kaygısının yaşanacak olan kongreler olduğunu hatırlatarak, delegelerin genel merkezin istediği şekilde seçileceği yönündeki kaygıların sorulması üzerine Keskin, "Arkadaşlarımızın muhatap aldıkları parti CHP'dir. CHP il ve ilçe örgütleri asla ve asla delegelerini masa başında kapılı kapılar arkasında tespit etmezler. Bu söylenenleri CHP il ve ilçe örgütlerine saygısızlık olarak kabul ediyoruz. Aday olan arkadaşlarımız il kongrelerimize gelirler, hepsine söz veririz kim aday olursa olsun konuşmalarını yaparlar. Örgütlerimizi ikna edebilirlerse kurultayda başarılarını ayakta alkışlarız” karşılığını verdi.

Açıklamada Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek olmadığı ve sadece olağan kurultayı istediklerini bildirdiklerine değinilerek, toplantıya katılmayan 4 il başkanının temsil edilip edilmediği sorusuna Keskin, şunları söyledi:

"Biz 81 il başkanımıza gerek cep mesajı gerek telefon yoluyla katılması konusunda davetlerimizi yaptık.4 il başkanımız katılamadılar. Buradaki arkadaşlarımız oy birliğiyle genel başkanımızın tarif ettiği tarihte kurultay yapılması konusunda oy birliğiyle bir karar almış bulunmaktayız. Hayır o illerimiz temsil edilemiyor. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu seçim süresince yoğun bir çalışma temposuyla halkın içine dahil olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ve CHP'yi en iyi şekilde inanıyoruz. Şuan görevdeki il başkanları olarak da Kurultay sürecinde partimizin dinamikleriyle oynanmadan, partimizin seçimlerini herhangi bir zorluk içine sokmadan kurultay çalışmalarımıza devam edeceğimizi deklare etmek için buradayız.”

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler