HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bir liseli kadar yüreğin yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, "Yargı için yeni bir paket geldi. Anayasa'ya aykırı. Niye isyan etmiyorsun? Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok" sözleriyle eleştirdi

Grup toplantısında partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde tutuklanan gazeteciler vardı. Kılıçdaroğlu, Özgür Gündem gazetesinin "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliğini" bir günlüğüne üstlendikleri için "Terör örgütü propagandası yapmak"tan tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'ya sahip çıktı. "Bu aydınlar, ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa hapse atın, valilere telefon açıp bunlar dokunmayın dedilerse bunları alın içeriye. Siz Türkiye'nin dünyada bozulan imajına katkı yapıyorsunuz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Konuşma özetle şöyle: "Dün 3 aydın tutuklandı, hapse atıldı. Niçin 'terör örgütüne yardım yataklık yapmaktan'. Ben o savcıya soruyorum, terör örgütüne yardım ve yataklık yapan arıyorsan hepsi Ankara'da oturuyor. Bu aydınlar, ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa hapse atın, valilere telefon açıp bunlar dokunmayın dedilerse bunları alın içeriye. Siz Türkiye'nin dünyada bozulan imajına katkı yapıyorsunuz.

'TURİST BIÇAK GİBİ KESİLDİ'

Cumhuriyet tarihinde ilk kez esnaf turist duasına çıktı. Şaka değil. Esnafın durumu çok kötü ben biliyorum. Ama seni bu hale getiren kim? Bu soruyu önce kendine, vicdanına sor bir. 14 yıldır iktidardalar. Eskiden turist geliyordu, ne oldu da bu turistler bıçak gibi kesildi? Esnaf kardeşim bu soruyu kendine soracaksın. Duana saygım var, senin de çoluk çocuğun var. Seni bu noktaya getiren, bu siyaset anlayışına senin de dur demen lazım. Türkiye bu manzaralarla ilk kez karşı karşıya. Bunu yaratan yanlış dış polikata değil mi? Esnaf, turizmci, çiftçi çekiyor mu çekiyor. Bu yanlış dış politika dışarıdakileri vurdu. Ankara'dakilerin bir eli yağda, bir eli balda.

'TÜRKİYE'YE NE OLDU DA İSRAİL'E MUHTAÇ HALE GELDİ'

Bunlar değil miydi atıp tutanlar, İsrail dölü diyenler. 2 Ocak 2016, dönemin başbakanı, 'İsrail'e muhtacız' diyor. 78 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Türkiye ne oldu da bir anda İsrail'e muhtaç hale geldi? Asalrız, keseriz diyorlardı ne oldu da bu hale geldik? Şu andaki hükümet Türkiye'nin çıkarlarını korumaktan uzaktır, en zayıf dönemindedir, Türkiye'nin çıkarlarını kendi geleceği için pazarlayabilecek durumdır.

'HER ŞEYİMİZ VAR, EKİLMİYOR, İTHAL EDİYORUZ'

Bu hükümet sabah, öğlen, akşam her seferinde reform paketi açıklıyor. Vatandaş ne elde etti? Komik. 13 Haziran 2016, 'Türkiye yurt dışında verimli tarım arazisi kiralayacak' diyor Hükümet Sözcüsü. Sayın Nurettin Canikli bunu söyledi. Çiftçilere söylüyorum, siz bütün tarlalarınızı ektiniz, ürün yetmedi mi? Kimsenin aklına böyle bir şey gelmezdi. Bunların reform dedikleri bu. Sen 10 yılda iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Çünkü çiftçi zarar ediyor. Siz Türkiye'yi bırakmışsınız, başka ülkelere bir şeyler yapıyorsunuz. Amaçları şu, malı götürecekler de kılıf hazırlıyorlar. Fakir fukaranın cebinden parayı nasıl götüreceğiz, bunun yolunu hazırlıyorlar. Her şeyimiz var, ekilmiyor, ithal ediyoruz, kendimiz ekeceğiz diyorlar.

Bu hükümet senin çıkarlarını savunan bir hükümet değildir. 14 yıldır Türkiye'yi yönetenler çiftçinin çıkarlarını savunanlar değildir. Türkiye'nin Tarım Bakanı Fransa tarımına yaptığı katkılar nedeniyle şovalye unvanı aldı. Bunu öğren kardeşim. Sandığa giderken düşün kardeşim, vicdanına sor kardeşim.
Çiftçi ürün ekiyor, teşvik-prim veriliyor. Devlet bankaya yatırıyor. Banka komisyonunu kesiyor. Devletten alacağın için komisyon kesiliyor. 'Elektrik borcun yoktur diye yazı getirirsen' ödeyeceğim. Devlet, hükümet bunu yapabilir mi? Sen çiftçinin mi, elektrik şirketlerinin mi hakkını koruyacaksın?

Toprak Mahsulleri Ofisi fiyat açıklamış değil. Üreticinin fiyatı çok düşmeyecek, tüketici de çok pahalıya almayacak. Ekinler ekildi, niye fiyat belirlenmiyor. CHP iktidarında sana prim verildiğinde banka komisyon kesmeyecek. Prim alacağını bloke ettirmeyeceğiz. Tarım Kanunu diyor ki, senin bu hükümetlerden 50 milyar lira alacağın var. Biz sana yüzde 1'i her yıl vereceğiz. Her köyde mutlaka bir ziraatçı veya veteriner olacak. Hem ziraatçılara iş bulacağız, hem de hayvan besicilere destek sağlamış olacağız. Hangi ürün için ne kadar prim ödeneceğini bir yıl önceden açıklayacağız.

'6 MİLYON İŞSİZ VAR'

6 milyon işsizimiz var. Turizm sektörü nedeniyle, 500 bin genc mi işsiz kalacak? 17 milyon fakirimiz var. Terör azdı, her gün şehitlerimiz geliyor. Havuz medyası var, koordinatörü Binali. Bir gazete '14 ile silah gömüldü' diyor. '287 terörist keşif için Türkiye'ye gönderildi' diyor. 14 ile silah gömülürken bu ülkede yönetici, vali, kaymakam, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı kimdi? Terör örgütüyle masaya oturan kimdi? Valilere 'aman bunlara dokunmayın' diyen kimdi? Valiye talimat verdin, 'Sakın bunlara dokunmayın' dedin. 200 ton bombayı şehirlere yerleştirdiler. Kimin iktidarında? Şimdi gerekçe arıyorlar, kime yıkarız diye. Birisi de illaha ben 'başkan olacağım' diyor. Kardeşim seni başkan yapmayacağız, yapmayacağız. Sen çark etme.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

ABD Başkanlık Sistemini getireceksen 3 soru daha soracağım. Orada milletvekilleri için süre kısıtlaması olmadan konuşur. ABD'de yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı var. Başkan, yüksek mahkemeye yargıç atarken, senato kararı olmadan atama yapamaz. Büyükelçileri atarken, senatoların onayı olmadan büyükelçi atayamıyor. ABD'de Başkan, Beyaz Saray'da oturur. Yemeğinin, masrafların, misafirin giderlerini öder. Binali Bey'e soruyorum. Sen bu modeli getirecek misin, getirmeyecek misin? Bin yüz küsur odalı sarayın kirası çok fazladır, bir gün kalmaz.2002'de ekonomik kriz olduğu dönemde, vatandaşın kredi kartı borcu 6 milyar liraydı. Haziran 2016 tarihinde ise, 396 milyar lira. Vatandaş niye siyasetle fazla ilgilenmiyor, akşam eve nasıl gideceğini, sofraya nasıl oturacağını bilmiyordu. Faize karşılar ya, ödenen faiz 2008'den 2016'ya 239 milyar lira. Seni bu cenderenin içine kim aldı? Havuz medyasının haberlerini okuyorsun, ülke güllük gülistanlık. 239 milyar lira faizi kim ödedi? Biz, CHP iktidarında, ilk çıkaracağımız kanun siyasi ahlak kanunudur. Ahlakı getireceğiz ki harcadığımız her kuruşun hesabını millete verelim. Biz halkımız, çocuklarımız, vatanımız, bayrağımız için çalışacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Birileri oturduğu sarayın hesabını veremiyor. İhanettir bu. Oturduğu sarayın maliyetini gizliyor. Her kuruşun hesabını vereceğiz.

HİTLER BENZETMESİ

Biz kul hakkı yemeyiz ama bunlar yerler. Haramzadelerde ahlak yoktur. Ahlaklı insan hiç kimsenin yaşam tarzıyla, inancıyla oynamaz. Adalet güçlendikçe ahlak da beğeni kazanır, kökleşir. Şimdi adalet sisteminin temeline dinamit koyuyorlar. İktidar oldular. 'HSYK, Yargıtay, Danıştay bir işe yaramıyor, değiştireceğiz' dediler. Geldik şimdi yeni bir kanun getirdiler. Danıştay'ı, Yargıtay'ı ve Yüksek Seçim Kurulu'nu sıfırlıyorlar. Darbe döneminde yapılan operasyon. Hitler'in, Pinochet'nin yaptığı gibi.Her türlü ahlaksızlık var. Yalan, iftira, haram, malı götürme. Oysa bizim dinimiz ahlak üzerinde yücelen bir dindir. Ahlakı yozlaştırdılar. 'Yargıyı düzelteceğiz' diyorlar. Bir gecede 160 kişiyi Yargıtay'a tayin ettiler. 'Yargıya militanları yerleştiriyorsunuz' diye bağıdım. Devlette liyakat sistemini çökerttiler.

Yargı için yeni bir paket geldi. Anayasa'ya aykırı. Biliyorlar Anayasa'ya aykırı olduğunu. Diyorlar ki, 'Nasıl olsa Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez. Anayasa Mahkemesi iptal etse de bir şey olmaz' diyorlar. Bu hukuka karşı hiledir. Hukuku hile üzerine inşa ederseniz ahlakı bir daha yozlaştırmış olursunuz ve toplum adaletten bir şey beklemez. Ne diyordu çay toplayan vatandaş 'Adalete güven yüzde 30'a indi'. Sen niye çay toplamaya gittin, niye isyan etmiyorsun? Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin.

Dün söylediklerinin tersini yapıyorlar. 17-25 Aralık nedeniyle. Malı yediler ya. Yarın yargının karşısına çıkacakları için. Ne kadar uğraşırsan uğraş bir gün hesabını vereceksin. Anayasa'dan başlayarak yargının bağımsız ve tarafsız olması için her türlü katkıyı verelim. Hangi gerekçe ile hileli yollara başvuruyorsun? Biz intikam alacağız, diyorlar. 'Biz talimat alan bir yargı istiyoruz' diyorlar. Yargıda aksaklık olursa, yargı onu kendi içinde düzeltir. HSYK var, gereğini yapar. Bu Türkiye'nin bozulan imajına katkı yapıyor. Dünya 'Türkiye'de dikta yönetimi var' diyor. Yapılan düzenleme tamamen siyasi bir düzenleme. Yargıyı siyasetin arka bahçesine dönüştürmedir. AYM üyelerine sesleniyorum, HSYK'yı nasıl tasfiye ediyorlarsa, sizin içinde gelebilir. Hilenin arkasında durursanız, o hile bir gün sizi de bulur. Bu sizin tarih görevlerinizden birisidir. Biz size ders veremeyiz, hukuk dersi de veremeyiz. Ama toplumun gittiği noktaya dikkatinizi çekmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde görüşü ne olursa olsun her vatandaş 'Türkiye'de adalet var' demeli.

2015'te 69 milyar dolar dolarlık yatırım kaçtı. Yatırımcı stoku 30 milyar dolar eridi. 44 milyar dolarlık yabancı sermaye yatırımı gitti. Bütün vatandaşlarıma açık ve net olarak, Türkiye'yi seviyorsan, çiftçi kardeşim ektiğinin karşılığını alamıyorsan, esnaf kardeşim siftah yapamıyorsan, 2,7 milyon çocuk okula gidemiyor. Hepimizin oturup yeniden düşünmesi lazım. Türkiye bir dikta rejimine teslim olmamlıdır."

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler