HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu’ndan Hakan Fidan değerlendirmesi

"Başbakanlık koltuğu boş olunca tabi herhalde böyle bir arayışa girdiler, öyle anlaşılıyor"

Kılıçdaroğlu’ndan Hakan Fidan değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığı için istifasını, "Başbakanlık koltuğu boş olunca tabi herhalde böyle bir arayışa girdiler, öyle anlaşılıyor" sözleriyle değerlendirdi.

Şanlıurfa'da gezi programını sürdüren Kılıçdaroğlu, tarihi Gümrük Hanı'nda çay molası vererek dinlendi. Bu arada gazetecilerin sorularına cevap veren Kılıçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası ile ilgili soru üzerine, "Başbakanlık koltuğu boş olunca tabi herhalde böyle bir arayışa girdiler, öyle anlaşılıyor" dedi.

Çözüm süreci ile ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, "Aşamayı bilen varsa, haber verirseler bir sorunumuz yok. Kesinlikle kan dökülmesini istemiyoruz. Kürt sorununun çözülmesini istiyoruz. Çözüm yolunun demokrasi ve özgürlükten geçtiğini biliyoruz. Sorunun çözülmesinin birinci ve en önemli ayağı yüzde 10 seçim barajının indirilmesidir. Bu barajı getiren askerlerdir, yani Kenan Evren ve arkadaşlarıdır. Darbe yasasıdır. Bu darbe yasasının demokrasi için değiştirilmesi ve makul düzeye indirilmesi lazımdır. Bu konuda CHP'nin yüzde 3 veya yüzde 5 oranına indirilmesi için verdiğimiz kanun teklifleri vardır. Gerçekleşirse çok daha memnun oluruz" diye konuştu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler