HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu’ndan Hakan Fidan yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasına ilişkin, "Bu istifa MİT'in siyasallaştığını gösterir" dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Hakan Fidan yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP İstanbul İlBaşkanı Murat Karayalçın, CHP İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları ile görüşen Kılıçdaroğlu, ardından basın toplantısı düzenledi. Demokrasinin özellikle son 3 yılda hukuken ve ahlaken ağır yaralar aldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bir ülkeyi düşünün hukukun üstünlüğün anayasasında yazılı bir ülke. Cumhurbaşkanı olarak seçilen kişi anayasaya uymuyor, ettiği yemine bağlı kalmıyor, ‘anayasayı dinlemem' diyor. Adı yolsuzluğa karışmış 4 bakanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AKP milletvekilleri tarafından aklandığını düşünün. Ahlaken ve hukuken sıfırlanmış bir süreci yaşıyoruz. Birinci sınıf demokrasi istiyoruz bu ülkede. Hukuksuzluk, yolsuzluk, hırsızlık bunların tamamını çöp sepetine atmak istiyoruz. Temiz siyaset, halkına hesap veren siyaset, yoksulluğu sıfırlamış bir siyaset istiyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "27 bin 500 seçim sandığımız var. Neden sandıklara sahip çıkmıyorsunuz diye eleştiriyorlar. Bizim şikayet etme lüksümüz yok sandıklara sahip çıkacağız. Artık oturup düşünme ve hareket zamanıdır. Demokrasi gidiyor, ahlaksızlık diz boyu. En kutsal değerlerimiz siyasete kurban edilmiş durumda. Buna dur diyecek tek organ CHP'dir” şeklinde konuştu.

Toplantı ve gösteri yürüyüşünün anayasal bir hak olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bütün ülkelerde temel bir hak bu ama elimizden alınmak isteniyor. Anayasası çalışmayan, askıya alınan, hukuku askıya alınan, yasama organı yürütme organını arka bahçesine dönüşen, yargıyı siyasallaştıran bir sistem doğru bir sistem değildir. Bu sisteme karış direnmek hepimizin temel görevidir. Bu direnme evrensel bir haktır” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da bulunan 4 milyon eve gireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "40 bin kadın 4 milyon eve girecek. Her evde yaşanan sorunların hem tanığı olacağı, hem çözümcüsü olacağız. Onlara geleceğe güvenlik bir Türkiye vaat edeceğiz. Hiçbir ev birilerine muhtaç olmayacak. Yoksullar kesinlikle sosyal devlet korumasında olacak. Kimse birilerine el avuç açmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Hepimize büyük görevler düşüyor özellikle de kadınlar” açıklamalarında bulundu.

"12 YIL İSTEMİYORUZ 4 YIL YETER”

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'ya gittiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "6 metrekarelik hastane odasında 9 kadın var çocukları ile birlikte yatıyorlar. Bu manzara 21. yüzyıl Türkiye'sinde yaşanıyor. Sağlıkta devrim yaptıklarını söylüyorlar. Kendilerine kaçak saray yaptılar ama bu ülkeye hastane yaptırmıyorlar. Biz yapacağız. 12 yıl süre verdiler bu iktidara. Biz 12 yıl istemiyoruz. Türkiye'nin sorunlarını çözmek için 4 yıl istiyoruz. 4 yılda çağdaş, uygar bir Türkiye göreceksiniz” dedi.

İktidara gelmeleri halinde emeklilere her bayramda ikramiye vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliği de sonlandıracaklarını söyledi.

Türkiye'de yoksulluğu bitireceklerini vurgulayan CHP Lideri, aile sigortası projesinin hayata geçirileceğini ve yoksul ev hanımlarının hesabına para yatırılacağını vurguladı. Ortadoğu'ya barışı CHP'nin getireceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bunlar Müslüman kanı dökülsün diye TIR'larla silah gönderdiler. Biz bunun önünü keseceğiz. Kardeş kardeşi öldürmeyecek. Bunları yapmak zor değil. Bunlara yapmak için namuslu adam olacaksın, verdiğini sözde duracaksın, halka hesap vermekten korkmayacaksın. Bunları yapmaya söz verirseniz bu sorunlarını çözerseniz, Bu ülkeye 1. sınıf demokrasiyi getireceğiz. Düşüncelerin özgürce dile getirildiği bir Türkiye inşa edeceğiz. Zulme karşı direnmek hepimizin görevidir, haksızlığa karşı direnmek hepimizin görevidir, yoksulluğa açlığa karşı direnmek hepimizi görevidir. Onlar baskıdan yana biz özgürlükten yanayız. Onlar yoksulluktan yana, biz yoksulluğu tarihe gömeceğiz diyoruz. Onlar etnik kimlik siyaseti yapıyor, biz her kimliği baş tacı yaparız. Evlere girdiğiniz zaman bizim projelerimizi çok iyi anlatın. Kulun kula mahkum olduğu düzeni ortadan kaldıracağız. Bize büyük görevler düşüyor."

HAKAN FİDAN YORUMU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasının sorulması üzerine, "Bu istifa ve AKP'den milletvekili olma arzusu, MİT'in siyasallaştığını gösterir. Zaten bunu ifade ediyorduk ama onlar inkar ediyordu. Böylece gerçekler de gün yüzüne çıkmış oldu" şeklinde konuştu.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler