HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak gazeteci Cüneyt Özdemir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

ANKARA, (DHA) - 'Yerel seçim sonuçlarından sonra istifa etmeyi düşündünüz mü?' sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır düşünmedim. Oyalarımızda bir düşüş olmadı" diye cevap verdi.

MYK REVİZYONU PARTİ İÇİ YAPTIĞIMIZ TOPLANTILARDA BÖYLE BİR TALEP GELDİ

CHP'nin CHP Merkez Yönetim Kurulu'ndaki (MYK) revizyon kararına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bir başarısızlık dersek doğru olmaz. Oyumuz da arttı. Parti içi yaptığımız toplantılarda böyle bir talep geldi. Görev değişikliği olacak. Dışarıdan gelen olmayacak" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim sonuçlarında beklentilerinin yüksek olduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini bu nedenle sonuçlara, sevinemediklerini söyledi.

AKP 2 MİLYONDAN FAZLA OY KAYBETTİ

"Aldığımız oy oranı önemli küçümsenmemeli" diye Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Bir devlet aygıtı ile mücadele ediyoruz. O nedenle bakıldığında, İstanbul'da da Türkiye genelinde de aldığımız sonuçlar iyi. Daha iyi olmasını isterdik. Bu kadar şaibeli bir iktidarın, kendi beklediğinin üstünde yer alması bizde de bir hayal kırıklığı yarattı. Kendisi, referans olarak yüzde 38'i gösteriyor. Ama yüzde 43 alıyor. AKP 2 milyondan fazla oy kaybetti. Önemli bir kayıp. Beklediğinin üstünde oy aldığı için kendisini başarılı olarak gösterdi."

İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMEDİM OYLARIMIZDA DÜŞÜŞ OLMADI

'Yerel seçim sonuçlarından sonra istifa etmeyi düşündünüz mü?' sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır düşünmedim. Oyalarımızda bir düşüş olmadı" dedi.

ANKARA'YI, ANTALYA'YI ZATEN BİZ KAZANMIŞTIK

Seçim sistemine değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Eski yasa yürürlükte olsaydı, bugün Ankara'yı, Antalya'yı zaten biz kazanmıştık. Sınırlar daha da genişlediği için burada küçük oy farkları ile kaybettik. Ankara'yı da öyle" dedi.

BÜTÜN BUNLAR PARA İLE İLGİLİ ŞEYLER

Seçim sonuçlarında bütçe faktörünün önemli olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bütün bunlar para ile ilgili şeyler. Bizim imkanlarımız ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nin imkânlarını karşılaştırmak doğru değil. Devlet aygıtı ile mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler