HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'ndan son dakika açıklama: CHP AYM'ye gitmiyor

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, partisinin AYM'ye gitmeyeceğini duyurdu.

CHP Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili Anayasa Mahkemesine gitmeme kararı aldı Kılıçdaroğlu, CHP'nin AYM'ye gitmeyeceğini açıkladı.

BAHÇELİ VE YILDIRIM'A MESAJ: GELİN KONUŞALIM

Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunarak, "Sizin istediğiniz televizyon kanalı, sizin istediğiniz gazeteciler olsun. Gelin diyoruz, oturalım birlikte konuşalım" dedi.

YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA AYM CEVABI

Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından "CHP, Anayasa Mahkemesi'nden bir sonuç çıkmayacağını anlamış olmalı" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

"Daha geçen gün olan olay. Elbistan’da devlet hastanesi 50 işçi alacak. Başvuran kişi sayısı 3646 kişi başvurmuş. 50 kişi, küçücük bir Elbistan ve 3642 kişi orada çalışmak istiyor. Bakıyorlar sınavla olmaz, diyorlar ki noterle kura. Ama bir bakıyorlar ki, kura çekilecek noktalarda kazanan kişinin ismi iki defa var.

Sahtekarlığın bu noktaya ulaştığını hiç görmemiştik. Buna ne diyeceğiz? Hayır. Elbistanlılar, Kahramanmaraşlılar, sahtekarlığa hayır diyecek. Eğer bunlara hayır demezseniz hangi felaketle karşı karşıya kalacağımızı Elbistanlı kardeşlerimin bilmesini isterim.

Vatandaşların derdi başka, sizin derdiniz başka. Vatandaş borç batağında, çocuğu işsiz, emekli aylığı, maaş yetmiyor.

"SİZİN ÇOCUĞUNUZ HAPİSTE OLSAYDI..."

Hele hele aramızda harp okulunda okuyan gencecik çocuklarımızın aileleri var. Geçen gün yürüyüş de yapıyorlardı. Ve bu çocuklar hapiste. Niye hapiste? Hangi gerekçeyle? Bütün annelere sesleniyorum, devletin güvencesi altında çocuğunu okula gönderen bütün annelere sesleniyorum. Sizin çocuğunuz hapiste olsaydı nasıl bir tepki verirdiniz. O anneler bu tepkiyi veriyorlar.

Bütün bunlara rağmen 15 Temmuz’da hep beraber dik ve onurlu durduk ve darbeyi püskürttük. Ama 20 Temmuz’da bir başka darbe oldu. Binlerce insan hapislere tıkıldı. Bir milyondan fazla aile mağdur edildi. 12 Eylül darbesiyle 20 Temmuz darbesinin rakamlarını veriyorum size.

AKADEMİSYENLERİN GÖREVDEN ALINMASI

12 Eylül darbesinde ihraç edilen öğretmen sayısı 3854 sayı, 20 Temmuz’da 30 bin 470 öğretmeni kapının önüne koydular. Banka hesaplarına el koydular, o da yetmedi ömür boyu kamuda çalışmayacak. Kenan Evren’in bile yapamadığını bunlar yapıyorlar. 12 Eylül döneminde ihraç edilen akademisyen 120. Bu dönemde 20 Temmuz darbesinden sonra kapının önüne koyulan akademisyen sayısı 4 bin 811. İnsanda biraz vicdan olur, ahlak olur. Bir akademisyenin nasıl yetiştiğini acaba bunlar biliyorlar mı?

Siz düşüncesini beğenmediğiniz üniversite hocalarını kapının önüne koyuyorsunuz. Neyle? Bir KHK ile. Hiçbir yere başvuramayacak. Bizim inancımızda da bizim ahlakımızda da bilim insanına saygı vardır. Bilim insanını hep el üstünde tutarız. “Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir” diye. Siz alimi bu kadar yücelten bir gelenekten inançtan geliyoruz, siz hangi gerekçeyle bu üniversite hocalarını kapının önüne koyuyorsunuz?

"OSMANLIYI DA BUNLAR BİLMİYORLAR"

Soner Demirsoy’un “Yavuz’un çamurlu kaftanı” diye bir kitabı var. Yavuz Selim, Mısır Osmanlı’ya katıldıktan sonra İstanbul’a döner. Yanına Kemalpaşazade’yi davet eder. Bu ara Kemalpaşazade’nin atı bir su çukuruna basar ve o çamur sultanın kaftanına gelir. Etrafındakilerin tamamı büyük bir kaygıyla sultan şimdi ne yapacak derler. O bir görevliyi çağırır ve sakince şunu söyler: “Bir alimin atının ayağından sıçrayan çamur benim için şereftir. Öldüğüm zaman bu kaftanı böylece sandığın üstüne koysunlar der. Ve Yavuz Sultan öldüğü zaman bu kaftan sandığın üstüne konur. Bunlar diyor ya Osmanlı Osmanlı diye. Osmanlı'yı da bunlar bilmiyorlar.

Tutuklanan gazeteci sayısı 31, 20 Temmuz’dan sonra tutuklanan gazeteci sayısı 150’yi aştı. Zalimlikte bir rekor kırdılar. 15 günlük çocuğu annesinden ayırdılar. İnsanda vicdan olur ya. Günlerce anne sütü ememedi bu çocuk. Biz itiraz ettik de anne ile çocuğu buluşturdular. Şimdi kalkıp diyorlar ki “kim hayır derse bunlar terörist sayılır” Akla bakın akla.

En güzel cevabı bir şehit annesi veriyor. “Sen benimle tabuta mı sarıldın? Benim oğlum nişanlıydı. Ben de seni tehdit ediyorum. Hakkım haram olsun” diyor şehit annesi. Onlar hayır diyenleri terörist, 15 Temmuz yanlısı olarak gösteriyorlar. Biz ne diyoruz? İster evet de ister hayır de bu vatandaşların, başımın üzerinde yeri vardır. Aramızdaki fark siyahla beyaz kadardır. Bizde sevgi var, onlarda kin var. Onlar çıkarlarını düşünürler.

"HAYIR DİYENİ SEN TERÖRİST GİBİ TANIMLARSAN..."

Hayır diyeni sen terörist gibi tanımlarsan, söyleyecek lafın yok demektir. Bel altı vuruyorlar.

Kendilerine çağrı yaptım. Arkadaşlar dedim, batı ülkelerini görüyoruz. 1980’lerden önce Türkiye’de de vardı, siyasi liderler çıkarlardı televizyona. Niçin evet, niçin hayır diye tartışırlardı. Şimdi aynı çağrıyı Sayın Binali Yıldırım’a, Devlet Bahçeli’ye yapıyorum. Sizin istediğiniz televizyon kanalı, sizin istediğiniz gazeteciler olsun. Gelin diyoruz, oturalım birlikte konuşalım.

"BANA 15 DAKİKA VERSİNLER..."

Bana 15 dakika versinler, onlara yarım saat versinler. Ben buna da razıyım. Gayet rahat bir ortamda, beyler gibi oturalım. Onlar sorsunlar, vallahi soru da sormayacağım.

Yeter ki oturalım, medeni insanlar konuşalım. Şimdi diyecekler ki, ne gereği var? Çok gereği var, vatandaş değişikliklerin ne getirip ne götürdüğünü bilmiyor. Niçin bilmiyor? Televizyonları yasakladılar. Anayasa görüşmelerinde televizyonları yasakladılar. Meclis genel kurulunda kısıtladılar. Herkesten gizli olarak bir anayasa değişikliğini gündeme getirdiler.

Ben size samimi olarak bir şey söylüyorum. Bütün vatandaşlarıma. Bu referandum, Nisan’ın 16’sında yapılacak referandum bir parti seçimi değil. Demokrasiden yana mı, otoriter yönetimden yana mı tavır takınacağız? Sandığa giderken düşünün, oturun konuşun, ama her şeyden önce kendi vicdanımızda bir tartalım ölçelim. Sorun bir partinin, bir kişinin sorunu değil, sorun Türkiye sorunu. Sorun vatan, evlatlarımızın sorunu. Bir araya gelelim oturalım konuşalım.

CHP’NİN ‘HAYIR’ KAMPANYASI NASIL YÜRÜTÜLECEK?

Planlanan kampanyada çoğunlukla “çocuklara ve gelecek nesillere vurgu yapılması” dikkat çekerken ‘Bugünümüz için değil, yarınımız için hayır demeliyiz’ denilecek.
Bu süreçte sık sık geleceğimize bırakacağımız en büyük mirasımızın Türkiye Cumhuriyeti olduğu vurgulanacak.
YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER YAPILACAK, EN FAZLA 4 MİTİNG OLACAK

Kampanya boyunca Kılıçdaroğlu’nun en fazla 4 miting yapması planlanıyor ve bunların da; kuzey,güney, doğu ve batı mitingleri şeklinde olması öngörülüyor.
Neden ‘hayır’ denilmesi gerektiği, daha çok ev ziyaretleriyle ve yüz yüze görüşmelerle vatandaşlara anlatılacak.


En Çok Aranan Haberler