HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'ndan tahliye yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık soruşturması kapsamında bugün yapılan tahliyelerle ilgili olarak, "Yolsuzluk operasyonunun üstünü kapatmak istiyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan tahliye yorumu

Yerel seçimler öncesi Çanakkale'ye gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, helikopterle Çanakkale Havaalanı'na indi. Burada partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, havaalanı çıkışında basın mensuplarının 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab ile eski bakanlar Muammer Güler ve Zafer Çağlayan'ın oğullarının da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkındaki tahliye kararına ilişkin sorusuna, "Yolsuzluk operasyonunun üstünü kapatmak istiyorlar" cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi.

Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamada bundan sonra Başbakan'a "Başbakan" olarak hitap etmeyeceğini söylemişti. Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Çanakkale'ydi. Kılıçdaroğlu burada Başbakan demedi ve Başbakan Erdoğan'a "O zat" diye hitap etti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satır başları:

90 yıldır uğraşıyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele etik. Çanakkale’de şehitlerimizin bağrındayız. Bir iktidar, haramilerin iktidarı Türkiye Cumhuriyeti’ni soyuyor. Utanmadan arlanmadan hala kendisine başbakan değil. sen başbakan değil çalan başkansın. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum.

SİZİ O ZAT'LA AYRI TUTUYORUM

Sizi o zat’la ayrı tutuyorum. Siz yolsuzluklarla mücadele edeceğim diyen bir siyasal partiye oy verdiniz, yasaklarla yoksulluklarla mücadele edeceğim diyen bir partiye oy verdiniz. Ama şimdi her şey çok açık. Sizin için değil cebi için çalışan bir siyasal iktidarla karşı karşıyasınız. Kendim söz verdim, bir daha o adama başbakan demeyeceğim. Onun adını başçalan. Her şeyi görüyorsunuz. ABD’den Japonya’ya kadar herkes Türkiye’de olanı biteni görüyor. Onlarca ses kaydı yayınlandı. Hiçbirisine sahte demediler.

SES KAYITLARI ÇIKTI

Ama ne zamanki kendisinin ses kayıtları çıktı başladı, efendim bu yalandır. Sen yalan söylüyorsun başçalan. Başçalan malvarlığını açıkladı mı, çocuklarının mal varlığını açıkladı mı, kardeşlerinin mal varlığını açıkladı mı? Başçalan’a bir tavsiyem var. önceden TV kanalında karşı karşıya gelelim derdim.

YANYANA GELMEYİ UYGUN GÖRÜR MÜSÜNÜZ?

Artık bir hırsızla karşı karşıya gelmeme herhalde sizin izin vermemiz gerekir. Bir hırsızlatelevizyon kanalında yanyana gelmeyi uygun görür müsünüz? Ben de uygun görmüyorum zaten.

OĞLUM NE VAR NE YOK DİYOR

Telefon ediyor, sabahın sekizinde. Oğlum ne var ne yok diyor. Oğlan da yeni uyanmış. Oğlum diyor şuralarda arama yapılıyor. Baba diyor bir daha tekrar eder misin? Olur oğlum diyor edeyim. Aynı gün paraları sıfırla diyor. Kardeşini gönderiyorum diyor. Amcanı yeğenini daynı çağır onlar da sıfırlasın diyor. Daha önce sloganları öyleydi. Büyük düşünün, yani büyük götürün diyorlardı.

ŞİMDİ ALO FATİH DÖNEMİ BAŞLADI

Şimdi Alo Fatih dönemi başladı. Ne diyor? Hemen bu yayını kesin diyor. Yaşar Nuri Hoca konuşuyor, hemen kesin diyor. Alo Fatih derhal keseceğiz derhal diyor. Ve 630 milyon dolarlık medya havuzu oluşturdular. Gazeteleri birilerine peşkeş çekiyorlar. Bu gazetelerden birisinin genel yayın yönetmeni, açıyor telefonu bankanın genel müdürüne, Süleyman iki milyona ihtiyacım var gönder çalışanların maaşını ödeyeceğim. Orada bu ülkenin insanların alın teri var. Buradan medya patronlarına sesleniyorum. Ya adam gibi yayın yaparsanız ya gün gelir biz hesabını sorarız. TBMM’de konuşuyoruz, başbakanın trilyonları nasıl sıfırlayın diye oğluyla yaptığı konuşmayı veriyoruz, korkudan yayını kesiyorlar. Korkmayacaksınız, yürekli olacaksınız. Unutmayın bu ülkede CHP var.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler