HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu’ndan yeni kabine yorumu: Erdoğan kabinesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni kabineye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA(ANKA) - Kılıçdaroğlu, "Bu bir Tayyip Erdoğan kabinesidir. Bakanların kişiliklerine yönelik isim bazında değerlendirme yapmayın. Özel hayatıyla, eğitimiyle, akrabalık ilişkileriyle değerlendirme yapmayın. İcraatlarını görelim eleştirilerimizi ona göre yapalım" değerlendirmesini yaptı.

CHP Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında basına kapalı toplandı. Yaklaşık 2.5 saat süren kapalı grup toplantısında CHP lideri yeni döneme ilişkin milletvekillerine tavsiyelerde ve uyarılarda bulundu.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden uzmanlık alanlarında çalışmalarını, milletvekillinin görevinin yasama çalışması olduğunu, partinin karar organının ise MYK ve PM olduğunu ifade etti.

Aynı konuda 6-7 basın toplantısının yapıldığını belirten CHP Genel Başkanı, uzmanlık alanlarında basın toplantısı yapılmasını ve grup başkanvekillerine de bilgi verilmesi uyarısını yaptı.

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı şu mesajları verdi:

-"TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLECEK"-

"Önergeleri grup yönetimden geçmeden basınla paylaşmayın.

Basın toplantısını azaltın, bir günde 7 basın toplantısı olmaz.

Ortak aklı egemen kılalım.

Belli noktalarda uzmanlaşın.

Genel Kurula devam edin.

Tüzük değişikliğine gidilecek.

Halkın içinde olun. CHP'nin kahvesinde dolaşmak yerine oy alamadığımız yerlere gidin."

Kılıçdaroğlu grup disiplinine uyulmasını istedi.

-"İCRAATLARINI GÖRELİM ELEŞTİRİLERİMİZİ ONA GÖRE YAPALIM"-

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı yeni kabineye ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şu anda Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye'yi yöneten bir başbakan yok, Tayyip Erdoğan yönetiyor. Her şeye o karar veriyor, zaten kabinede de bunun işaretleri görülüyor. Bu bir Tayyip Erdoğan kabinesidir.

Bakanların kişiliklerine yönelik isim bazında değerlendirme yapmayın. Özel hayatıyla, eğitimiyle, akrabalık ilişkileriyle değerlendirme yapmayın. İcraatlarını görelim eleştirilerimizi ona göre yapalım."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler