HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'nun yeni başdanışmanı Veli Özdemir oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, gazeteci ve yazar Veli Özdemir'i CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olarak resmen görevlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun yeni başdanışmanı Veli Özdemir oldu

İzmir'de ön seçimde özel olarak görevlendirilen ve 2010 yılından bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olarak çalışan gazeteci ve yazar Veli Özdemir, başdanışman olarak göreve getirildi.

Genel Merkez tarafından iletilen Kılıçdaroğlu imzalı görevlendirme ile Özdemir, 29 Ocak 2016 tarihi itibariyle resmen görevine başladı. Daha önce CHP Genel Merkez Basın Danışmanı olarak görev yapan Özdemir'in CHP liderinin tüm programları ile dış gezi planlama koordinasyonundan sorumlu olacağı öğrenildi.

VELİ ÖZDEMİR KİMDİR?

Veli Özdemir 1961 yılında Kırşehir’de doğdu. Gazeteciliğe 1981 yılında başladı. Günaydın, Akşam, Özgür Gündem, Evrensel'de ve UBA Ajansı'nda muhabir, haber müdürü olarak çalıştı. 1999 seçimlerinde EMEP-DEHAP destekli bağımsız listeden Kırşehir adayı oldu. Daha sonra CHP'ye katıldı. Son seçimlerde önce PM üyesi, ardından da Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı oldu. Evli ve iki çocuk babası. 13 Mayıs 1998 yılında UBA Ajansı'nda çalışırken, Akın Birdal'ın ağır yaralanmasında yaptığı insani yardım ve soğukkanlılığı ile biliniyor. Saldırı sonrası olay yerine ilk ulaşan İHD'nin iki bina yanındaki UBA'dan koşan gazeteci Veli Özdemir, "Ölüyorum beni kurtarın" diyen Akın Birdal'ı Sevgi Hastahanesi'ne yetiştirdi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler