HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Kırmızı plaka”ya seçim yasağı başlıyor

Seçim takvimine göre, seçim propagandası ve yasaklar, 2 Haziran Perşembe gününden itibaren başlayacak.

ANKARA (ANKA) - Başbakan ve bakanlar “Kırmızı Plaka”lı araçlarına veda edecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun Mart ayında Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, seçim propagandası ve yasakların başlangıcı olan 2 Haziran 2011'den itibaren oy verme gününü takip eden güne kadar olan süre içinde, 298 sayılı Kanun’un seçim yasaklarını belirleyen ilgili maddeleri gereğince, bütün daire, teşekkül ve müesseselerle, Bankalar Kanunu’na tabi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla, açılış ve temel atma dahil, törenler tertiplemek, nutuklar söylemek, demeçler vermek ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulması yasak olacak.

Söz konusu tarihlerde, başbakan, bakan ve milletvekilleri yurt içinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla gerçekleştiremeyecek. Bu amaçla yapacakları gezilerde, protokol icabı olan karşılama, uğurlamalar ve törenler yapılamayacak ve resmi ziyafet verilemeyecek. Ayrıca, başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak.

-SEÇİM TAKVİMİ-

Seçim takvimine göre, bundan sonraki süreç şöyle işleyecek:

2 Haziran Perşembe; seçim propagandası ve yasakları başlayacak.

5 Haziran Pazar; Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

Görevlilerle ilgili eğitim çalışmaları tamamlanacak, ilçe seçim kurullarınca sandık kurulları başkanlarına, seçim araç ve gereçlerini ihtiva edecek şekilde teslim edilmesi gereken malzeme torbalarının hazırlanması bitirilecek.

Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

6 Haziran Pazartesi; Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılamayanların ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına teslimi yapılacak.

8 Haziran Çarşamba; İlçe seçim kurulları başkanlıklarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek ve göreve hazır duruma getirilecek.

9 Haziran Perşembe; Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri kesinleştirilecek.

10 Haziran Cuma; Kesinleştirilen tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen listelerinin çoğaltılma işlemi tamamlanacak.

11 Haziran Cumartesi; Seçim propagandası saat 18.00 itibariyle sona erecek.

12 Haziran Pazar; Oy verme günü ve seçim yasakları saat 24.00 itibariyle sona erecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler