HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaoğlu: Anketteki durumum şahane

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı İzmir anketinde yüzde 40’ın üzerine çıktığına dikkat çekti.

Kocaoğlu: Anketteki durumum şahane
Kocaoğlu, "Benim durumum çok iyi, şahane çıkmış. Daha önce yüzde 14 civarındaydık. Benim için büyük başarı" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kocaoğlu, bir soru üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Ege Bölgesi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda açıkladığı ankete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kocaoğlu, "Ben o işlerden anlamam. Benim yaptırdığım bir anket yok. Ama AK Parti'nin yaptırdığı ve Başbakan’ın açıkladığı ankette benim durumum çok iyi, şahane çıkmış. Daha önce yapılan anketlerde, iki tane sanıyorum, yüzde 14 civarında geziyorduk şimdi yüzde 40 küsur çıkması büyük başarı benim için, teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İZBAN ve İzmir Metrosu konusunda eksik bilgilendirildiğini dile getirdi.
Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti:
"Biz ‘İzmir çeker isterken, vermediler' dedik. İstanbul'da çeker olup olmayacağını da bilmem. Ben Sayın Bakanımızla gidip bu konuları toplu bir şekilde konuşacağım. Bizim siyasi yatırım yapmak, siyasete başlamak veya siyasi atmosfere girmek gibi niyetimiz yok. Biz söylemlerimizde 'Ne kadar bunu geciktirirsek kent için o kadar yararlıdır' dedik. Siyasetle bir işimiz yok. Ama en kısa sürede de Binali beyle buluşup bu konularda neler söylediğimizi neyi amaçladığımızı söyleyeceğiz.
Zaten bizim çeker isteme gibi şeyimiz de yok. 'Verelim çekerleri rahatlatalım' dendi, zaten 10 tane verildi de. '10 tane daha vereceğiz' dendi. Eleştirimiz yok. Bu da gelirse yolcu potansiyeli var, çığ gibi büyüyor. Böyle bir şey olursa 'Yolcuyu daha da artırırız' dedik. Ama sanıyorum haberler amacından saptırılarak Sayın Bakanımıza götürülüyor. Binali beyle 9 senedir çalışıyoruz ve bizim ne adam olduğumuzu, nasıl baktığımızı kesinlikle çok iyi bilmesi gerekiyor." (AA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler