HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Kürdistan'ı haritada bulamıyorum"

MHP'li Lütfü Türkkan, dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına yönelik önergelerin görüşüldüğü Meclis'te gündem dışı söz aldı.

"Kürdistan'ı haritada bulamıyorum"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda, 'Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi'nin (TKDP) kurulmasına onay verilmesi ve PKK'nın son günlerde artan şiddet olaylarına' ilişkin gündem dışı konuştu.

"Kürdistan neresi? Haritaya bakıyorum bulamıyorum" diyen Türkkan, "Sözde bir bölge. Sarı, kırmızı, yeşil renklerden oluşan sözde bayrak dedikleri paçavranın Hakkari'de, Şırnak'ta dalgalanmasına izin verecek misiniz?" dedi.

"Kendi para birimimizi basacağız. Üzerine de bebek katilini fotoğrafını koyacağız dediklerinde alkışlayacak mısınız?" ifadelerini kullanan Türkkan şunları söyledi:

"Çözüm süreci denilen bu süreçte terör örgütü, hiç güçlenemediği kadar güçlenmiştir. Dinlendi. Eylem yapıyorlar. Şantiye basıyorlar, asker kaçırıyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti hiçbir dönemde bu kadar aciz bir duruma düşmemiştir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletini, diz çöktürdünüz. Bölgede önce özerk sonra da şartlar olgunlaştığında bağımsız bir devlet kurmak. Suç ortaklarısınız."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler