HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş: "30 Mart, yerel seçimlerin ötesine geçti"

Kurtulmuş, AK Parti Osmaniye Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz'ün, spor salonunda düzenlenen 'Yeni Osmaniye Proje Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "30 Mart'ta Türkiye, bu ülkeye karşı, bu hükümete karşı tuzak kuranların tuzaklarına eyvallah mı diyecek, yoksa tuzak kuranlarla birlikte tuzaklarını da kaldırıp tarihin çöplüğüne mi atacaktır, bunun seçimi olacaktır" dedi.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin bir yerel seçimler olmanın çok ötesine geçtiğini belirterek, "30 Mart seçimleri Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birisi haline gelmiştir. 30 Mart'ta Türkiye, bu ülkeye karşı, bu hükümete karşı tuzak kuranların tuzaklarına eyvallah mı diyecek, yoksa tuzak kuranlarla birlikte tuzaklarını da kaldırıp tarihin çöplüğüne mi atacaktır, bunun seçimi olacaktır. Durduk yere Türkiye'ye ne oldu. Niçin böylesine oyunlar, Türkiye'ye karşı kumpaslar, Türkiye'nin başına örülmek istenen çoraplar ortaya çıktı. Türkiye'ye karşı bir takım tuzaklar kurulmaya çalışıldı. Ne istiyorlar? Amaçları nedir? Bunlar kimlerdir? Karşınızda bir koalisyon var. Bu koalisyonun içerisinde Türkiye'nin içinde ve dışarısında ortaklar var. Bu bir büyük konsorsiyum, bir ortaklık. Ne istediklerini yaptıkları işin sonuçlarına bakarak anlıyoruz" dedi.

Yapılan oyunlarla, kumpaslarla Türkiye'de ekonomik kriz çıkartılmak istendiğini söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Nereden anlıyoruz, Türkiye'de mayıs ayında borçlanma faizi 4.61'di, şimdi ne oldu yüzde 12. Yaklaşık üç katı Türkiye'de faiz arttı. Haziran başında Amerikan doları 1.74, şimdi ne yaptılar 2.20 oldu. Türkiye'de döviz yükselmesin diye merkez bankası 21.5 milyar dolar para satmak zorunda kaldı. Yapılan bu operasyonlarla, merkez bankası dövizi dengelemek için 21.5 milyar dolar satmak zorunda kaldı. Bu Allah'tan reva mı, bu hak mıdır, adalet midir, bu insaf mıdır, nereye koyarsınız böylesine bir ihaneti. Ne istiyorlar? Türkiye yönetilemez, Ukrayna'dan bin beter olsun istiyorlar."

Türkiye'nin terör konusundaki 28 yıllık maliyeti konusuna da değinen Kurtulmuş, "Osmanlı'nın son dönemlerinden bu yana Türkiye'nin en önemli meselesi terör meselesidir. Türkiye 28 yılda 32 bin insanını kaybetti, 7 bin insanımız şehit oldu. Türkiye 28 yılda terör dolayısıyla 1.2 trilyon dolar para kaybetti. Eğer bu parayı Türkiye kaybetmeseydi şimdi kişi başına düşen milli gelir 10 bin 500 dolar değil 20 bin dolarlar seviyesinde olacaktır. Türkiye'de bir tane işsiz gencimiz kalmayacaktı. 20 sene evvel Türkiye uzayda istasyon kuracak bir ülke olacaktı. Eğer terör olmasaydı bugün elimizde iPhone, Sony gibi dünya markası olan Türk markalar olacaktı, uçakları olacaktı, Türkiye olağanüstü bir performans gösterecekti. Maalesef Türkiye'nin ayaklarından terörle prangaladılar ve Türkiye'yi maalesef geri bıraktılar" diye konuştu.

Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çalışıldığını kaydeden Kurtulmuş, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ne söyledi; 'Gerekirse zehir içeriz bu çözüm sürecinin başarıya ulaşması için her türlü riski üzerimize alarak bu sorunu çözmek için canla başla gayret ederiz' dedi. 1,5 yıldır şehitler gelmiyor. Buna siz ne kadar çok seviniyorsanız birileri de karalar bağlıyor, 'Eyvah bu Türkiye'de bu aziz millet kardeşliği, barışı sağlıyor. Artık bunlar terör meselesiyle adam kaybetmeyecek ve bu ülkenin geri kalmasına müsaade etmeyecek' demekteler" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş, konuşmasının son bölümünde belediye başkan adayı Mehmet Gürbüz'e destek ve oy isteyerek, havayoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler