HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş: CHP ve MHP mahcup olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 30 yılda terör nedeniyle maddi kaybının 1 trilyon dolara yakın olduğunu söyledi.

ANKARA (ANKA) - , CHP ve MHP'nin çözüme hiçbir katkısının olmadığını, terör sorunu çözülünce mahcup olacağını ifade etti.

TV8 yayınına katılan AK Parti'li Kurtulmuş, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin 30 yılda terör nedeniyle çok şey kaybettiğinin altını çizen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Buna terörün maliyeti de diyebilir. Bir tek insanın canının maliyeti bütün dünyanın servetleri ile ölçülemez. İnsan kaybımızı bir kenara koyuyorum. İktisadi kayıplarımız ilk planda 300 küsur milyar dolar olarak görülüyor. Ama alternatif maliyetler de var. Mesela terör sürdüğü için Türkiye'deki güven ve istikrar ciddi şekilde azaltıldı ve Türkiye'nin kredi notu düştü. Bölgedeki yatırımlar yüksek faizlerle yapıldı. Tarım ve hayvancılık alanında gerileme oldu. Maalesef turizm potansiyeli etkili kullanılamadı. Yatırımların büyük kısmı yarım kaldı. Sınır ticareti yapılamadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan büyükşehirlere göç oldu. Batı'ya göç eden insanlarımız sosyal çöküntü oluşturdular. Bunları alt alta koyduğunuz zaman 1 trilyon dolara yakın Türkiye'nin büyük bir kaybından bahsediyoruz. Türkiye savaşla ve terörle bunları kaybetti. Şimdi çözüm süreci ile terörün maliyetinden çözümün temettüsüne geliyoruz."

-"MİLLETİN ÖNÜNDE MAHCUP OLACAKLAR"-

Çözüm sürecinde CHP ve MHP'nin takındığı tavrı eleştiren Kurtulmuş, "Arşivlere bakılsın, terörün çözümü konusunda CHP'den, MHP'den, BDP'den nasıl katkı istendiği son derece açıktır. Bu katkıyı keşke geçmiş dönemde vermiş olsalardı. 2009 yılındaki demokratik açılım sürecinde de maalesef CHP ve MHP aynı şekilde hareket etmedi mi? Hiçbir katkıları olmadı, çözüm yönünde hiçbir adım atmadılar. Bu sorun çözülüp bittikten sonra "PKK neyi istiyorsa yapıyorlar' diyenler milletin önünde mahcup olacaklar. Sorun çözülünce MHP'liler mahcup olacak" ifadelerini kullandı. CHP'nin tabanın sürece destek verdiğini savunan Kurtulmuş, "Partinin istifa ettirilen Genel Başkan Yardımcısının da dediği gibi CHP'nin tabanı da büyük oranda çözüm sürecine doğru yaklaştıkça, CHP yönetimi de ister istemez çark edecek ama nasıl çark edeceğini bilmiyor. CHP'nin de kafası karışık, içerisinde son derece farklı fikirler olduğunu görüyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler