HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş: Medya ayağını denk almak durumunda kalacak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Medya, bundan sonra mecburen ayağını denk almak durumunda kalacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından Keçiören Belediyesi ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen 'Medya ve Terör Sempozyumu'nda konuştu.

"BİR ÜLKEDE MEDYA, DİNGO'NUN AHIRI DEĞİLDİR"

Kanun hükmünde kararname ile getirilen yeni yayın yasaklarını anımsatan Kurtulmuş, "Medya, bundan sonra mecburen ayağını denk almak durumunda kalacak. Bunu söylediğim zaman bazıları eleştirdi ama kusura bakmayın, bu kadar terörle mücadele eden bir ülkede medya, Dingo'nun ahırı değildir. Herkes istediği gibi istediği şekilde medyada terör örgütlerinin lehine olacak şekilde işler yapamaz" dedi.

Kurtulmuş, terör örgütlerinin çıkarlarına hizmet eden yayıncılık örnekleri verirken, şu görüşlere yer verdi:

"ALMAZ OL ÖYLE REYTİNGİ"

"Şehit Mehmet Selim Kiraz'ın, ağzı bantlanmış, kafasına silah dayanmış resmi, inanın ki Selim Kiraz'ın şehit edilmesinden daha acı bir görüntüdür. Bu, kabul edilebilir bir şey midir? Onların arkasındaki siyasi güçler tam da bunu istiyor. Üç beş tane aymaz medya mensubu da bunu medyadan yayarak raiting peşinde koşuyor. 'Aman ne güzel reyting aldık.' diyor. Almaz ol öyle reytingi. Karlov suikastını yapan o FETÖ'nün maşası, adamı öldürüyor, ondan sonra orada bir şeyler söylüyor. Maalesef bizim televizyon kanalları aymaz bir şekilde onu dakikalarca gösteriyor. Onun gösterilmesini önlemek için illa RTÜK'ün görüntü yasağı mı koyması lazım. Kendi kendinize azcık milli menfaatleri düşünerek bu adam niye bunları söylüyor diye bir muhabir arkadaşımız orada görse, buna mani olması gerekmez mi? Dolayısıyla terörün tam da istediği propagandadır. Medya, terörle ilişkilerini reyting üzerinden, tiraj üzerinden ya da kurumlar arasında rekabet üzerinden yapamaz."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, teröre karşı filtrede medyaya kamu otoritesi, yasa, yasak, kanun, RTÜK vesaireye gerek olmadığını, medyanın en önemli filtrenin kendi vicdanı olduğunu söyledi.

Terör örgütlerinin terminolojisinin kullanılmaması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, terör örgütlerinin temsilcisi, başkanı, imamı olamayacağını kaydetti.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler