HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş'tan kayıp askerlerle ilgili flaş açıklama

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, IŞİD'in tarafından yayınlanan kaçırılan Türk askerleriyle ilgili olduğu öne sürülen görüntülere ilişkin "Teyit edilmiş bir bilgi yoktur" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ

MHP ile anayasa konusundaki görüşmelerimiz başından itibaren son derece açık ve şeffaf bir şekilde yürüyor. Başta belirlenen prensipler çerçevesinde herhangi bir sapma söz konusu değildir. Genel bir mutabakat, tam bir mutabakat içerisinde MHP, zaten Meclise inmiş olan, artık komisyonda da görüşülmeye başlanmış olan bu anayasa paketine destek vermeyi sürdürecektir.

Bu anayasa değişikliği, Türkiye'de etkin bir yönetim modeli kurulması için talep edilmiş olan bir değişikliktir. Desteği Parlamentodaki milletvekilleri verirse, bu anayasa değişikliği teklifi millete gider, millet de 'evet' derse buna mani olmaya kimsenin gücü yetmez. Milletten başka hiçbir güç bu memlekette yoktur. O devirler geride kaldı. Kapalı kapılar ardında 'cumhurbaşkanı şu olur, anayasa mahkemesi başkanı bu olur' diye hesaplar yapıp ondan sonra milletin önüne çıkarıp onları sözde al gülüm ver gülüm oylatarak cumhurbaşkanı seçme zamanı da, üst yargıdaki adamları belirleme zamanı da tarihe karışmıştır.

DAEŞ'İN YAYINLADIĞI GÖRÜNTÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından henüz teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Teyit edilmiş bir bilgi olursa paylaşacağız. Bu tür örgütler, en aşağılık terör örgütleridir. Halka korku salmak istiyorlar.

Medyadaki bazı arkadaşlar ayaklarını denk alsın. Sosyal medya sorumsuzlukla yayın yapılacak bir alan değil. Türk halkının moralini bozmak vatanseverlik değildir. Ulusal medyada çok ciddi dayanışma vardır.

DAEŞ'İN GÜÇLERİNİ EL-BAB'A KAYDIRDIĞI İDDİASI

Musul'da DEAŞ çok kuvvetli bir şekilde direnç gösterdiği için Musul operasyonu zaten bitirilemedi. DAEŞ unsurları Musul'dan ayrıldılar diye El-Bab Operasyonu savsaklanıyor değil. Musul'daki DEAŞ unsurları orada varlıklarını sürdürüyorlar. Bu bilgi yanlış ve tutarsız bir bilgidir. Münbiç'ten PYD'nin çıkması için görüşmeler sürüyor.

Türkiye'nin ulusal, milli mücadelesi kimsenin babasının malı değildir. Bu memlekette Mustafa Kemal Atatürk herkesin ortak değeridir. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kurucu başkomutanıdır, Recep Tayyip Erdoğan da bugünkü başkomutanıdır. Dolayısıyla, Recep Tayyip Erdoğan ile Mustafa Kemal Atatürk'ü farklı yerlerde göstermeye çalışmak, en azından siyaseten birtakım hesapların içerisinde olmak demektir. Arkadaşlar bundan vazgeçsinler, bu fayda getirmez.

''SAHADA SAVAŞ OYUNU OYNAMIYORUZ''

(Rus jetlerinin El Bab’da destek verdiği iddiası) Sahada savaş oyunu oynamıyoruz. Türkiye üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Ne gerekiyorsa onu yapacaktır.

YAZ SAATİ UYGULAMASINA NET CEVAP

(Yaz saati uygulaması) Öyle bir çalışmamız yok. Geriye alma niyetimiz olmadığını ifade etmek istiyorum.

OHAL AÇIKLAMASI: REFERANDUM SÜRECİNE GİDERKEN OHAL'İN KALDIRILMASINI ARZU EDERİZ

Olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının 20 Ocak'ta sona ereceği hatırlatılarak, OHAL'in bir kez daha uzatılmasının gündemde olup olmadığı sorulan Kurtulmuş, "Bakanlar Kurulu'nda bugün gündeme gelmedi. OHAL, laf olsun diye ortaya konulmuş bir şey değildir. Birtakım zorunluluklar dolayısıyla konulmuştur. Eğer OHAL uygulamaları olmasaydı teröre karşı etkin mücadele kapsamında atılan birçok adımın atılması mümkün olmayabilirdi. OHAL gerektiği kadar olacaktır. Biz de arzu ederiz ki referandum sürecine giderken, OHAL'in kaldırılması, siyasi şartlar el veriyorsa kaldırılması mümkünse diğer partilerle müzakere yapılarak, belli bir noktaya gelinir. Bugün için bu yönde alınmış bir kararımız yoktur" diye yanıt verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler