HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurullarda görev alacak hükümet üyeleri belli oldu

Kurullarda görev alacak hükümet üyeleri ile ilgili Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Kurullarda görev alacak hükümet üyeleri belli oldu

Kanun, kanun hükmünde kararname, Bakanlar Kurulu kararları ve genelgeler ile teşkil edilmiş olan kurul ve komisyonlarda, başkan veya üye olarak görev alacak hükümet üyeleri, yeniden düzenlendi.

Öte yandan, 1 Ocak 2014 tarihli ve 29106 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2014/15 sayılı genelge yürürlükten kaldırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, Yüksek Planlama Kurulu'na Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık edecek. Başbakan Davutoğlu'nun bulunmadığı toplantılarda kurula Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık yapacak.

Kurulun üyeleri, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma, Maliye, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Orman ve Su İşleri Bakanlarından oluşacak.

Başkanlığını Başbakan Davutoğlu'nun yapacağı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nda, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik, Maliye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları yer alacak.

Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu'nda ise Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma, Dışişleri, Maliye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanları bulunacak.

Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu'na da Başbakan Davutoğlu başkanlık yapacak ve Başbakan'ın olmadığı toplantılarda kurula, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık edecek.

Üyeler ise Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Kültür ve Turizm, Maliye, Orman ve Su İşleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlarından oluşacak.

Başkanlığını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yürüteceği Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu'nda da üyeler arasında Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Maliye, Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Orman ve Su İşleri Bakanları yer alacak.

Başkanlığını Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yapacağı Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda üye olarak Ekonomi, Kalkınma, Maliye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Gümrük ve Ticaret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları yer alacak.

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu'na Başbakan Yardımcısı Yılmaz başkanlık edecek ve kurulda Kalkınma, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret ile Maliye Bakanları üye olarak görev yapacak.

- Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Komisyonu

Başbakan Yardımcısı Yılmaz'ın başkanlık edeceği Türkiye'de Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Komisyonu'nda Adalet, İçişleri, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Gümrük ve Ticaret Bakanları üye olarak bulunacak. Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'in başkanlık edeceği Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yüksek Danışma Kurulu üyeleri arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Dışişleri, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim Bakanları yer alacak.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlık yapacağı Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu'ndaki üyeler ise şöyle:

Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanları. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler