HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Levent Tüzel HDP'den aday gösterilmedi

HDP'de daha önce seçim hükümetindeki ''bakanlık teklifini'' reddeden Levent Tüzel aday gösterilmedi.

Levent Tüzel HDP'den aday gösterilmedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümette bakanlık önerdiği HDP Milletvekili Levent Tüzel, parti kararına rağmen görevi reddetmişti.

[

](https://www.mynet.com/hdp-listesini-acikladi-110102071798)

27 Ağustos günü seçim startını Avusturya'nın başkenti Viyana'dan vereceklerini açıklayan HDP Selahattin Demirtaş seçim hükümetinde Başbakan Davutoğlu tarafından bakanlık teklifi getirilen HDP'li 3 milletvekilinin bu görevi kabul edeceklerini söylemişti.

Aynı gün ise Levent Tüzel TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek görevi reddettiğini duyurmuştu. Levent Tüzel'in bu kararına HDP aday göstermeyerek yanıt verdi.

TÜZEL: ELEŞTİRİLECEK BİR DURUM

Levent Tüzel aday gösterilmemesine ilişkin yaptığı değerlendirmede "Bakanlığı kabul etmediğim için aday gösterilmemem eleştirilecek bir durum" dedi. Öte yandan Tüzel, HDP'yi destekleyeceklerini de belirtti.

ETHEM SARISÜLÜK'ÜN AĞABEYİ HDP LİSTESİNDE

HDP listesindeki ilk büyük sürpriz, Gezi olayları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük konusunda yaşandı.
Mustafa Sarısülük, HDP listesinde Ankara 2. Bölge, 1. sıra adayı olarak yer aldı.

Levent Tüzel bakanlık teklifini reddetti

SIRRI SÜREYA ÖNDER YERİNİ KORUDU

HDP'de Sırrı Süreya Önder'in nereden vekil adayı olacağı merak ediliyordu. Önder'in Konya'dan aday olmak istediği kulislere yansımıştı. Ancak yapılan değerlendirme sonucunda, Önder'in Ankara'da kalması kararlaştırıldı. Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, 1 Kasım seçimlerinde de Ankara 1. Bölge 1. sıradan HDP adayı oldu.

BATMAN DEĞİŞTİ

HDP, Batman 7 Haziran seçimlerinde 4 vekilden 3'ünü kazanmıştı. 1 Kasım seçimlerinde ise Batman listesinde değişikliğe gidildi. İlk sıradan Batman vekili olan Ali Atalan, yeri değişti. Atalan 1 Kasım seçim listesinde HDP'den 4. sıra adayı oldu. 3. sıradan 7 Haziran'da vekil seçilen Ayşe Acar Başaran 1. sıra adayı yapıldı.

1 Kasım seçim listesinde Batman 2. sıraya Raci Bilici, 3. sıraya Saadet Becerikli yerleştirildi. Becerikli 7 Haziran'da Batman 2. sıradan vekil seçilmişti.

CELAL DOĞAN SÜRPRİZİ

HDP listesinde Celal Doğan sürprizi yaşandı.

7 Haziran seçimlerinde Doğan, Gaziantep'ten 1. sıradan milletvekili seçilmişti. Doğan, 1 Kasım'da İstanbul'a 2. bölgeye taşındı. 2. bölgeden 1. sıra adayı oldu.
7 Haziran seçimlerinde vekil olan HDP İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı Turgut Öker'in ise bu durumda yeri değişti. Öker İstanbul 1. bölge 3. sıraya alındı. İstanbul'da Öker'in kaydırıldığı sıradan 7 Haziran seçimlerinde Erdal Ataş vekil seçilmişti.

LEVENT TÜZEL'İN YERİNE ATAŞ

Ataş da, 1 Kasım seçimleri için İstanbul 3. bölge, 3. sıraya, Levent tüzel'in yerine kaydırıldı.

DİYARBAKIR VE TUNCELİ LİSTELERİ DEĞİŞMEDİ

HDP'nin en çok merak edilen listelerinden biri de Diyarbakır listesi idi. HDP, 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'dan gelen 10 vekilinin hiçbirinin yerini değiştirmedi. 11. sırada ise yine Nesrin Hilal Şanlı yer aldı.

Benzer bir durum Tunceli'nde de yaşandı. Tunceli'den 7 Haziran'da 2 vekilin ikisini de kazanan HDP, aynı listeyle devam kararı aldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler