HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Liderler oyunu kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ve AKP genel başkanı Ahmet Davutoğlu oylarını kullandı.

Demirtaş, oyunu kullanmasının ardından açıklama yaptı. Demirtaş 'Bütün Türkiye'nin en fazla arzuladığı şey huzur ve barıştır' dedi.

Selahattin Demirtaş, "Bugün Türkiye önemli bir seçim gerçekleştiriyor. Umut ediyorum ki, bugün yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak siyasi sonuçlar, bütün ülke açısında, herkes açısından en hayırlı sonuç olacaktır. Hepimizin, bütün Türkiye'nin en fazla arzuladığı şey, en fazla arzuladığımız şey, huzurdur, barıştır. Bugün sandıklardan barışa dair büyük bir sonuç çıkmasını öncelikle temenni ediyorum. Seçim dönemi, zorlu, sıkıntılı bir seçim dönemi kampanyası oldu, maalesef ki yitirdiğimiz canlar oldu. Öncelikle seçimin hayırlı sonuçlarını, barış, özgürlük, demokrasi uğruna canını feda edenlere bütün arkadaşlarımıza, acılı ailelerine bir teselli olur diye temenni ediyorum" dedi.

"GELECEĞE DAHA DA UMUTLA BAKMAYI GEREKTİRECEK SONUÇ OLACAĞINDAN KUŞKU DUYMUYORUZ"

Demirtaş, "Bugün sandıktan ne çıkarsa çıksın, herkes açısından geleceğe daha da umutla bakmayı gerektirecek sonuç olacağından kuşku duymuyoruz. Allah bir kez daha hepimize hayırlı uğurlu etsin diyoruz. Herkes mutlaka bugün akşama kadar oylarını kullansın. Geleceğimizi belirlemek halkın elindedir. Sandık iradesi, güçlü bir şekilde demokrasimizi inşa etmeye yardımcı olsun temennisinde bulunuyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Bu seçimde oy kullanıyor musunuz? ---------------------------------
### Evet
### Hayır

Demirtaş, "Seçim sonuçlarını nerede izleyeceksiniz?" sorusu üzerine ise "Ankara'da" yanıtını verdi. Demirtaş oyunu kullandıktan sonra sınıftan ayrıldı. Okul bahçesinde Demirtaş'a partililer yoğun ilgi gösterdi.

AHMET DAVUTOĞLU: BALKON KONUŞMASI YAPACAĞIM

Başbakan Ahmet Davutoğlu oyunu memleketi Konya’da kullandı.

Geçen seçimde olduğu gibi Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oy kullanan Ahmet Davutoğlu çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

İşte Davutoğlu’nun sözlerinden satır başları:
Bugün bir kez daha vatandaşlık görevimizi yapmak için 78 milyon olarak sandık başına gidiyoruz. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan iki gün önce Cumhuriyet bayramımızı kutlamış ve istiklal şehitlerimizi anmıştık.

Seçimle ilgili tüm haberler ---------------------------
1 Kasım seçimleriyle ilgili tüm haberler

Her şeyden önce tüm milletime şu çağrıda bulunmak istiyorum. Tüm vatandaşları sandıklara gitmeye, ve bir demokrasi bayramı yaparcasına, tüm partilere karşılıklı iyi niyetimizi göstermeyi diliyorum. Bir kez daha huzur içinde sandık başlarına gidiyoruz. İlk kez bu kadar kısa süreli olarak sandıklara gidiyoruz. Şu ana kadar gördüğüm katılım da iyi. Her türlü tedbir alınmıştır. Her bir mahallede, her bir ilçede suhulet içinde seçimler yapılıyor.
Demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevi.

Tekrar milletimize cumhuriyet bayramından sonra bir demokrasi bayramı olmasını diliyorum.

Balkon konuşması Sayın Cumhurbaşkanı’mızın başbakanlığından bu yana devam eden bir gelenek oldu. Sonuçlar ne olursa olsun balkon konuşması yapacağım. Tekrar herkese hayırlı olsun.

ERDOĞAN DA OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul'da kullandı. Erdoğan, "Bugün vatandaşlarımız tercihini yapacaktır. Milli iradenin ortaya koyacağı tavra da milletçe saygı duymamız gerekecek" dedi.

Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra sandık başında gazetecilere açıklamada bulundu. Yaklaşık 54 milyon yurttaşın sandıklara gitmekte olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"7 Haziran seçiminden sonra sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doğdu. Bugün yapılacak olan seçim inanıyorum ki, istikrarın, milletimiz için, ülkemiz için ne kadar ortada olduğu ortadaydı. Bugün vatandaşlarımız bunun tercihini yapacaktır. Milli iradenin ortaya koyacağı tavra da milletçe saygı duymamız gerekecek. Demokrasi yolunda Türkiye çok büyük mesafeler kaydetti ve almış olduğu bu mesafeyi bugünkü seçimde bir kez daha perçinleyecektir. Ben milletime bugün kullanacağı oyların hayırlı olmasını diliyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. YSK başta olmak üzere, il-ilçe seçim kurulları, sandık kurullarında görev alan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum."

Erdoğan, seçim sonuçlarını İstanbul'dan takip edeceğini söyledi.

BAHÇELİ: DÖNÜM NOKTASI OLACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimin milletin geleceği açısından dönüm noktası olacağını düşündüğünü söyledi.

Anıttepe Ortaokulu'na gelen Bahçeli, görevlilerin belgelerini kontrol etmesinin ardından 1310 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Devlet Bahçeli, sandığa oy zarfını attıktan sonra açıklamalar yaparken, seçimlerin millete, siyasi partilere ve onların adaylarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Seçimlerin milletin yüksek katılımı ile gerçekleştirilmesini de isteyen Bahçeli, "Bu seçimin milletin geleceği açısından dönüm noktası olacağını düşünüyorum" dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU DA SANDIK BAŞINDAYDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Çukurambar'daki Arjantin İlkokulu'nda 4137 no'lu sandıkta oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu; "Demokrasi ve cumhuriyetimiz için çok önemli seçimler. Geldik oyumuzu kullandık. Hepimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Henüz ayrıntılar gelmedi, bütün olayları yakından izliyoruz. Teröre karşı olduğumuzu her ortamda dile getirdik. Bu ülkede biz huzur ve refah istiyoruz. Bu ülke hepimizin ülkesi. Barış huzur ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler