HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da çifte parti üyeliği tartışması

CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, bilgileri dışında AK Parti'ye üye yapılan 100'e yakın üyelerini yeniden dilekçelerini alarak partilerine kayıtlarını yaptıklarını söyledi.

Manisa'da çifte parti üyeliği tartışması

Ada, bu durumun ortaya çıkmasından sonra AK Parti'nin artık böyle bir şey yapmaya cesaret edemeyeceğini belirtip, "Fakat yine de dikkat etmek gerekir" dedi.

CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AK Parti'nin bilgileri dışında kendi üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi üye yaptığının ortaya çıktığını söyledi. Bu nedenle Türkiye'nin pek çok yerinde bu konuda sorumluluğu bulanan kişi hakkında dava açıldığına dikkati çeken Ada, "Şu an görev yapan Cumhurbaşkanı olan zat, o zamanlar bütün Türkiye'de kendi örgütleri arasında, 'Kim en çok üye yapacak' diye, kampanya başlatmıştı. Bu doğrultuda Türkiye'deki AKP örgütleri bilgileri dışında herkesi partilerine üye yapıp, böyle bir yarış içerisine girmişti. Sonradan pek çok insanın bu şekilde üye yapıldığı anlaşıldı. Bu dönemde çok ilginç şeyler yaşandı. Örneğin CHP Manisa Merkez İlçe yönetiminde bulunan bir arkadaşımızı partilerine üye yapmışlar, bununla da kalmayıp, delege olarak göstermişler" dedi.

"ÜYELİKLERE YARGITAY AYARI"

Üyeliklerin 6 ayda bir Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlendiğini belirten Ada, "Birden çok partiye üye olan kişilerin üyelikleri iptal ediliyor. Buna bağlı olarak gelen listelerde biz de eğer bizim partimizin dışında başka bir yere daha üyelikleri olan varsa, hemen o kişiyi haberdar ediyoruz. Dilekçe vererek, CHP üyesi olduklarını, üyeliklerinin devam etmesi konusunda bize başvuruyorlar. Bizler de bu kişileri CHP üyesi olarak, üyeliklerini sürdürülmeleri konusunda genel merkeze gönderiyoruz. Daha sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden listeler düzelmiş oluyor" diye konuştu.

BU USULSÜZ BİR İŞLEM

Ada, şöyle devam etti:

"Bırakın kişilerin kendi rızası ve bilgileri dışında üye yapılmasını imzaları taklit edilenler bile olmuş. İmza taklit edilerek partiye üye yapılması kesinlikle ceza gerektiren bir işlem. Bazı yerlerde insanlar bu konuda mahkemelere başvurdular. O işlemi yapan kişileri de mahkum ettirdiler. Manisa'da ise 100'ün üzerinde üyemizin AKP'ye üye olduğu durumu söz konusuydu. Bu konu ortaya çıkıp, basına yansıdıktan sonra AKP'nin bundan sonra böyle bir yapmaya cesaret edeceğini sanmıyorum. Fakat yine de dikkat etmek gerekir. Şu an 5 üyemiz şahsi olarak AK Parti'ye dava açtı. Eğer ki aynı sorunun tekrarlanması halinde parti olarak biz de dava açacağız."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler