HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mansur Yavaş: 'Ankara huzur bulacak'

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan evlerde yaşayan insanlara su ve ulaşım ücretlerinde destek sağlayacağını söyledi.

Mansur Yavaş: 'Ankara huzur bulacak'

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş, 45 Dakika programında Mehmet Barlas'a konuk oldu.

NTV canlı yayınında projelerini anlatan Yavaş, su faturalarını azaltacağını söyledi.

Yüzde 50'nin üzerinde oy almayı hedeflediklerini kaydeden Yavaş, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşümü yaparken insanları mağdur etmemek lazım. Sadece çok katlı binalar yaparak kentsel dönüşüm olmaz. Zaten İstanbul'da aynı şey yıkılacak binalarla ilgili yapılıyor ve müteahhitlere yönlendiriliyor.

Bence kentsel dönüşümde İnsanları mağdur etmemek lazım. Çok mağdur insan var. Burada hükümete seslenmek istiyorum, kentsel dönüşümde katma değeri kaldırın. Bunu kaldırdığınız takdirde 50 bin liraya sattığınız evde 9 bin lira düşüş olacak.

Özel dönemindeki kooperatifleşmede katma değerden muaftı. Ben açıkçası kentsel dönüşümde oturup yardım alan insanlara şöyle bir yardım yapmayı düşünüyorum; su ücretini yardım alan insanlarda çok daha düşüreceğim. Mesela aylık 60 lira ödüyorsa, 10 lira ödeyecek. Bari bu şekilde yardımcı olalım. Sadece bu insanlara paket vermek destek anlamına gelmiyor.

Aynı şekilde dar gelirliler için yapılan kentsel dönüşüm evlerinde oturanlara, 10 lira gibi cüzi bir miktar ulaşım desteği vermeyi düşünüyorum. Çünk bu insanlar 800 lira maaşla 400 lira taksit ödüyor. Bu insanların nasıl yaşadığını düşünmek lazım. İnşallah Ankara huzur bulacak."

60 BİNDEN 1 MİLYONA
Ulaşım projelerine ilişkin de bilgiler veren Yavaş, "Banliyö trenini biliyorsunuz. Eski Mamak'la Sincan arasında şu anda 60 bin kişi taşıyor. Biz bunu hafif raylı sistem yapacağız. Hafif raylı sistem olunca 1 milyon kişi taşınacak" diye konuştu.

ELEŞTİRİLERE YANIT
Bir önceki seçimde MHP adına yarışan Mansur Yavaş, bu seçimlerde CHP'den aday olmasına yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Yavaş, "MHP'den muhakkak tepki vardır ama öyle önemli bir tepki yok. Belediye başkanlığı daha çok adayın öne çıktığı hizmetlerin öne çıktığı bir seçim siyasi yönü ikinci planda kalıyor" ifadelerini kullandı.

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler