HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Masum Türker: Sarraf'ın altınları IŞİD'e gidiyordu

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Rıza Sarraf'ın altınlarının IŞİD'e gönderildiğini iddia etti.

Masum Türker: Sarraf'ın altınları IŞİD'e gidiyordu

DSP Genel Başkanı Masum Türker, İzmir'de seçim startı verdi. Türker, genel seçimin 26 Nisan'da yapılmasını beklediklerini, AK Parti'nin Mart ayı sonunda baskın seçime hazırlandığını öne sürdü. Türker, Türkiye'nin Ortadoğu'da yaşadığı olayların tahlili için Laurance Evans'ın 'Türkiye'nin Parçalanması ve ABD Politikası' isimli kitabının okunmasını önerirken, Rıza Sarraf'ın altınlarının IŞİD'e gönderildiğini iddia etti.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, örgüt ziyaretleri için geldiği İzmir'de partisinin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Türker, seçimin 26 Nisan'da yapılabileceğini düşündüklerini, AK Parti'nin ise Mart ayı sonunda yapmak üzere baskın seçime hazırlandığını öne sürerek şöyle konuştu:

"İzmir, DSP için önemli bir kent. Geçtiğimiz yerel yönetimlerde partimiz İzmir'de başarılı çalışmalar yaptı. Bu çalışmalara rağmen Türkiye'de seçim zamanı adeta tarikata oy verir gibi yapılan, 'oyları bölmeyin' propagandası bütün emekleri yok ediyor. Önümüzde normal bir seçim var. Normal tarihi 7 Haziran olmalı. Ancak 1987 yılından bu yana alınan seçim kararlarına bakıldığında, partiler önseçim yapma zorunluluğundan kaçmak için bir ay bile olsa erkene alıyorlar. Seçimi, 1 Mayıs'tan sonra çıkacak olası olaylar nedeniyle 26 Nisan'da yapmaları bekleniyor. AKP baskın seçim yapmak için bu tarihi Mart ayının sonuna çekmek istiyor. Biz bu iki olasılığı da dikkate alarak, seçim hazırlıkları için start verdik."

'TÜRKİYE İSLAM CUMHURİYETİ'

Masum Türker, 2023 yılında Türkiye İslam Cumhuriyeti'nin kurulmasının hedeflediğini ileri sürerek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bölünmesini istemeyen tek parti DSP'dir. Tüm sorun bunu halka anlatırken, seçim günleri ortaya çıkan bazı yayınlar yoluyla 'bölünmeyin' yazıları yazdırıp milyonlarca fotokopi dağıtanlara karşı bugünden tedbir almalıyız. Sonrasında 2019 yılına kadar seçim yok. Yeniden aynı tablo ile karşılaşılırsa, iktidar partisinin bu gücü devam ederse, Türkiye'nin 2023 yılına farklı bir cumhuriyet olarak gireceğini açıkça görüyoruz. 29 Ekim'de Çankaya Köşkü yerine kutlamaların başka yere kaydırılması, yasadışı inşa edilmiş bir mekana geçirilmesi göstermektedir ki, 2023 yılında kurulacak cumhuriyetin adı 'Türkiye İslam cumhuriyeti' olacaktır. Bu cumhuriyetin kurulmasına da parlamentodaki muhalefet partileri de seyirci kalmaktadır."

'TÜRKİYE'NİN PARÇALANMASI SÖZ KONUSU'

DSP Genel Başkanı Türker şehit edilen üç asker için en büyük başsağlığını, çaresiz bırakıldığını öne sürdüğü Genelkurmay Başkanlığı'na dileyerek şöslerdini şöyle sürdürdü:

"AKP iktidarının son beş yıldır uyguladığı dış politika sonucu Türkiye'nin parçalanması sözkonusudur. 'Çözüm' diye diye Güneydoğu'da devlet otoritesi yok edilirken, 'kan akmayacak' denirken son bir ayda akan kanın ve dün şehit olan askerlerimizin durumunun göz önünde bulundurulması gerekir. En büyük başsağlığını, bu konularda çaresiz halde bırakılan Genelkurmay Başkanlığı'na diliyorum. Bu yapı, polis güçlerine karşı da yapılmaktadır. Bir karakol komutanının yaptığı bir açıklama, 'Biz artık sadece karakolumuzu korumakla uğraşıyoruz. Herhangi bir çalışma yapamıyoruz. Karakolun karşısındaki PKK kamplarına bir şey yapamıyoruz'. Türkiye bu noktaya gelmişse 2023 yılına parçalanmış ve bugünkü iktidarın beynindeki yeni cumhuriyetle karşı karşıya kalacağız."

'SARRAF'IN ALTINLARI EL NUSRA'YA, ORADAN DA IŞİD'E GİDİYORDU'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Rıza Sarraf'ın altınlarının IŞİD'e gönderildiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"IŞİD hep vardı ve Rıza Sarraf'ın ihraç etmediği altınları taşıyordu. İhbar üzerine çevrilen TIR'larda külçe altınlar ve dolarlar vardı. El-Nusra'ya o da IŞİD'a verecekti. Kimse itiraz etmiyordu. IŞİD Müslüman ve Türkmen olmayan batılı ajanlardan oluşuyor. O nedenle yüzleri kapalı. Araplar arasındaki kavgaya karışmamalıydık. Onlar turnusol kağıdı gibidir. Kavga ettiklerinde barışırlar, sonra 'sen niye aramıza girdin' derler. Ama son olay Türkiye'yi parçalamaya yöneliktir."

KİTAP ÖNERDİ

DSP Genel Bşakanı Türker, Türkiye'nin bugün Ortadoğu'da yaşanan olayların Laurance Evans'ın 'Türkiye'nin Parçalanması ve ABD Politikası' kitabında anlatıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kitabı okumadığını, okuması gerekenlere de 'monşer' dediği öne sürdü. Türker, "Bu kitap, 1914- 1926 yılara arasında ABD'nin Lozan'la ilgili gizli karalarının açıklanmış halidir. Kitabın adı 'Türkiye'nin Parçalanması'dır. Yıllar önce ODTÜ yayınladı. Baskısı şu an yapılmıyor. Bugünkü bütün tartışmalar orada yazıyor."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler