HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Meclis Başkanı çifte standart uyguluyor'

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, 4+4+4 düzenlemesi sırasında CHP'nin itirazlarına ilişkin yazışmaları rapora dahil etmediğini belirtti.

ANKARA (ANKA)-Hamzaçebi, "Meclis Başkanı, adli sicil konusunu düzenleyen teklifin görüşmeleri sırasında bu teklife bir madde ilave edilmesini İçtüzüğe aykırı buluyor ve iade ediyor. Sayın Meclis Başkanı çifte standart uygulamıştır" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda Adli Sicil Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelere geçilmeden önce CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, itirazda bulundu.

Söz konusu teklife ilişkin Adalet Komisyonu Raporuna dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis Başkanı'nın İçtüzüğü kendine göre yorumladığını iddia ederek, şöyle dedi:

"Sayın Meclis Başkanı, 4+4+4 teklifinin görüşmelerinde CHP'nin konuya ilişkin Meclis Başkanlığına yazdığı, Meclis Başkanlığı'nın Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığına intikal ettirdiği, Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığının da tekrar Meclis Başkanlığına intikal ettirdiği yazışmaları o teklife ilişkin 199 sıra sayılı rapora dahil etmemiştir. Sayın Meclis Başkanı çifte standart uygulamıştır. Problem buradadır.

Meclis Başkanı, adli sicil konusunu düzenleyen teklifin görüşmeleri sırasında bu teklife bir madde ilave edilmesini İçtüzüğe aykırı buluyor ve iade ediyor."

-SAĞLAM DAHA ÖNCEKİ UYGULAMALARI HATIRLATTI-

Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam da, daha önceki benzer örneklere baktırdıklarına dikkat çekerek, "Meclis Başkanlığının komisyonlara doğrudan İçtüzük bakımından yeniden değerlendirilmesini talep ettiği durumlarda Meclis Başkanlığı ve komisyon başkanlığı tezkereleri sıra sayılarında yer almış ve bastırılmış. Yeniden görüşme talepleri gruplardan ya da başka yerlerden geldiğinde ise bunlar komisyonlara gönderilmemiş ve bastırılmamış, genel uygulama bu" dedi.

Hamzaçebi'de, 4+4+4 teklifinin görüşülme usulüne ilişkin CHP'nin itirazlarını hatırlatarak, hiçbirinin teklife ilişkin komisyon raporuna dahil edilmediğini belirterek, "Genel Kurulu bilgilendirilmek isteyen Meclis Başkanı neden o konudaki tereddütleri, yazışmaları Genel Kurula sunarak Genel Kurulu bilgilendirmiyor. Meclis Başkanı çifte standart uygulamıştır" diye konuştu.

Daha sonra teklifin tümü üzerindeki görüşmelere geçildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler