HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis "fezkeler" için olağanüstü toplanıyor

Meclis Genel Kurulu, CHP'nin başvurusu üzerine bugün saat 15.00'te 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin okunması ve genel görüşme açılması için olağanüstü toplanacak.

ANKARA (ANKA)- Meclis'te olağanüstü toplantıda oturumuAK Partili Meclis Başkanvekili Sadık Yakut Yönetecek.

Meclis'te yapılacak olağanüstü toplantı nedeniyle ziyaretçi alınmayacak.

-GENEL KURUL'DA 184 MİLLETVEKİLİNİN BULUNMASI GEREKİYOR-

İçtüzüğe göre olağanüstü toplantının başlayabilmesi için birleşimin başında yapılan açılış yoklamasında en az 184 milletvekilinin Genel Kurul'da hazır olması gerekiyor, aksi takdirde çağrı düşüyor.

Birleşim yeterli çoğunlukla açılabildiği takdirde, Başkan, ilk önce çağrı yazısını okutacak ve bu toplantıyı gerektiren konu görüşülecek.

CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 134. MHP'nin sandalye sayısı 52, BDP'nin 26, HDP'nin 4. Bağımsız milletvekillerinin sayısı ise 14. Meclis'te muhalefetin ve bağımsız milletvekillerinin toplam sandalye sayısı 230.

-KILIÇDAROĞLU KATILACAK-

CHP olağanüstü toplantıya 134 milletvekiliyle eksiksiz katılacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bugün Meclis'te olacak.

Edinilen bilgiye göre olağanüstü toplantıya BDP'den 5 ya da 6 kişi katılacak. 3-4 milletvekilinin katılmayacağı ifade edilen MHP'de vekillerin büyük bir bölümünün Genel Kurul'da olması bekleniyor. Toplantıya 7 ya da 8 bağımsız vekilin katılacağı ifade ediliyor.

-CHP, FEZLEKELERİN İNCELEMEYE AÇILMASINI İSTİYOR-

CHP, 4 eski bakan hakkındaki fezlekenin Meclis Genel Kurulu'nda okunarak milletvekillerinin bilgisine sunulmasını ve fezleke ekindeki dosyaların da TBMM üyelerinin incelemesine açılmasını istiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler