HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis gazinoya dönüştü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı TBMM’deki güvenlik eksikliğini tartışmaya açarken, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in uyarılarını akıllara getirdi

Meclis gazinoya dönüştü

Cemil çiçek, daha önce birçok kez siyasi parti grup toplantılarına gelen ziyaretçilerin başta “güvenlik” olmak üzere, birçok soruna yol açtığı uyarısı yapmıştı. Meclis’in gazinoya dönüşür hale geldiğini belirten Çiçek, “Yarın kendilerinin de üzüleceği görüntülere, eylemlere şahit olabiliriz” demişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kılıçdaoğlu’na yapılan saldırıyı kınayan siyasiler şunları söyledi:

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Büyük üzüntü duyuyorum. Olayı şiddetle kınıyorum ve bu tür bir Hadiseasla tasvip edilemez.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan lanetli saldırı, aynı zamanda milli iradenin tecelligâhı Yüce Meclis’e yapılmıştır. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
- AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyorum.
- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık: Ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam: Toplumsal şiddetin her türlüsüne karşıyız’ diyen bir bakanlık olarak hem üzüntü hem esef duyuyoruz.
- Başbakan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan: Demokratik siyaset içinde kaba kuvvet, şiddet, zorbalık, saldırganlık kabul edilebilir şeyler değil. Olayın arka planı nedir, şahıs kimdir, amacı nedir, bunu Emniyet, yürüttüğü soruşturma neticesinde ortaya çıkaracaktır.
- BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na veCumhuriyet Halk Partisi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırgan partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisi yoktur.
- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın bunu doğru bulmuyoruz. Bu saldırı Türk demokrasisine, Türk siyasi hayatına ve TBMM’ye yapılmıştır.
- CHP’li Malik Ecder Özdemir: Görüntülerden izlediğimizde, Meclis’i daha önceden bilen, nereye gideceğini bilen, Genel Başkan’ın hangi saatte, hangi koridordan geçeceğini bilen birisi. Çok profesyonelce bir saldırı ile karşı karşıyayız.
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Kılıçdaroğlu’na saldırmışlar. Geçmiş olsun. Kılıçdaroğlu’nu sevmesem de kaba kuvveti şiddetle kınıyorum. Kaba kuvvet fikri zayıfların işidir. Kılıçdaroğlu, CHP’nin başından gitmelidir ve gidecektir de ama demokrasi kuralları içinde. (milliyet)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler