HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis RTÜK krizi için toplandı

Meclis Genel Kurulu, partiler arasında adeta krize dönüşen Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna üye seçimini yapmak üzere toplandı.

Meclis RTÜK krizi için toplandı

RTÜK'te boşalan 3 üyelikten biri AK Parti'ye biri MHP'ye düşüyor. Üçüncü üyeliğin MHP'ye mi HDP'ye mi düşeceği ise krize dönüştü. Üçüncü üyelik için MHP ve HDP arasında Genel Kurul'da seçim yapılacak.

Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Naci Bostancı başkanlığında saat 15.00'te toplandı. Toplantıda Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna üye seçimi yapılacak.

-RTÜK'TE ÜÇ ÜYENİN GÖREV SÜRELERİ SONA ERİYOR-

AK Parti kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Davut Dursun ile Hasan Tahsin Fendoğlu ve MHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Esat Çıplak'ın altı yıllık görev süresi 14 Temmuz 2015 tarihinde sona eriyor.

-MECLİS'TE RTÜK'E BOŞALAN ÜÇ ÜYELİK İÇİN SEÇİM YAPILACAK-

RTÜK, TBMM tarafından seçilen 9 üyeden oluşuyor. RTÜK üyelerinin görev süresi 6 yıl. Bu seçimlerde, boşalan üyeliklerin siyasî parti gruplarına dağılımı, ilk seçimde siyasî parti grupları kontenjanından seçilen üye sayısı ve siyasî parti gruplarının halihazırdaki oranı dikkate alınmak suretiyle yapılıyor.

TBMM Başkanlığından gruplara RTÜK'e üye seçiminde siyasi parti gruplarının üye dağılımına ilişkin cetvel gönderildi. Buna göre 9 üyenin dağılımı şöyle: AK Parti'ye 4, CHP'ye 2, MHP'ye 1, HDP'ye 1 ancak MHP ve HDP'nin RTÜK'teki oranlarında eşitlik nedeniyle iki parti arasından birisine 2 üyelik, diğerine 1 üyelik verileceği ifade edildi.

-RTÜK'TE BOŞALAN ÜÇ ÜYELİK İÇİN SEÇİM YAPILACAK-

RTÜK'te boşalan 3 üyelikten biri AK Parti'ye biri MHP'ye düşüyor. 7 Haziran seçimlerindeki sonuca göre AK Parti'den boşalan üçüncü üyelik için ise MHP ve HDP arasında seçim yapılacak.

-MHP VE HDP ARASINDA KİRİZE NEDEN OLDU-

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz imzasıyla gönderilen yazıda, Genel Kurul'da RTÜK'te kalan bir üyelik için aynı sayıda milletvekiline sahip olan MHP ve HDP'nin bildireceği iki aday arasında seçim yapılacağı ifade edildi.

-YÖNTEM HDP VE MHP'Yİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ-

Ancak üçüncü üyelik için seçim yapılacak olması partiler arasında krize neden oldu. MHP oy oranını gerekçe göstererek üyeliğin kendisine verilmesini, HDP ise kura çekilmesini istiyor.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler