HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis, torba kanunu tamamlıyor

TBMM Genel Kurulu, torba kanun olarak bilinen Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Öngören Kanun Tasarısı'nın 3.bölümünü görüşmeye başladı.

ANKARA(ANKA) - TBMM Genel Kurulu, torba kanun olarak bilinen Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Öngören Kanun Tasarısı'nın 3.bölümünü görüşmeye başladı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. Gündem dışı söz alan MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, Adana'da görevden almalar nedeniyle uzun süredir siyasi boşluk yaşandığını savundu. Kentte sanayinin durduğunu, tekrar tarıma dönüldüğünü ifade eden Halaman, bu alanda da sorunlar yaşandığını söyledi. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, kentte son yıllarda mermerciliğin ön plana çıktığını ifade etti. Burdur'dan yılda 400 milyon dolarlık Burdur Beji mermeri ihracatı yapıldığını belirten Özçelik, New York Havaalanı'nın tamamının kentten çıkan mermerle döşendiğini kaydetti. Özçelik, Burdur'da hayvancılığın da önemli gelişme gösterdiğini dile getirirken, il genelinde günde bin tona yakın süt üretildiğini, sütte soğuk zincire ilk geçen ilin Burdur olduğunu kaydetti.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise Ankara'nın işsizlik sorununa değinerek, kentteki işsizliğin 2007'den bu yana yüzde 237 arttığını ifade etti. Ankara'da her üç gençten birinin işsiz olduğunu, İŞKUR'a başvuranların yüzde 74'ünün de ilk ve orta öğretim mezunu olduğunu belirtti.

Ardından BDP'nin Asgari ücretin adaletsizliğinin araştırılması için verdiği, CHP'nin Su kaynaklarının potansiyelinin tespit edilerek korunması ve bilinçli kullanımı için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla verdiği Meclis Araştırması Önergeleri görüşülerek reddedildi. Daha sonra da iki gündür görüşülerek 2 bölümü tamamlanan Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun Tasarısının 3. bölümünün görüşülmesine geçildi. Görüşmeler kanun tasarısının tamamlanmasına kadar sürecek. (ANKA)

(ÜNS/OLÇ)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler