HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'in tatile girme tarihi uzadı

TBMM'nin tatile girme tarihi uzadı. Meclis 21 Ağustos'a kadar çalışacak

ANKARA (ANKA)- TBMM'nin tatile girme tarihi uzadı. Meclis 21 Ağustos'a kadar çalışacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından toplanacak Meclis Genel Kurulu'nda "Torba Tasarısı"nın görüşmelerine devam edilecek. Köşk seçimi sonrasında Meclis'te Başbakan hakkında verilen soruşturma önergesi de görüşülecek. Milletvekilleri Salı günü akşamı da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vereceği veda resepsiyonuna katılacak.

-MECLİS 21 AĞUSTOS'A KADAR ÇALIŞACAK-

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Meclis Genel Kurulu 12 Ağustos Salı günü saat 14.00'te toplanacak.

AK Parti Salı günü vereceği grup önerisiyle Meclis gündemini ve çalışma takvimini belirleyecek. Daha önce alınan karar gereğince Genel Kurul'un 15 Ağustos'a kadar çalışması planlanmıştı. AK Parti getireceği grup önerisiyle çalışma gününü 21 Ağustos'a kadar uzatacak. Genel Kurul cumartesi ve Pazar günleri de çalışacak.

-MECLİS'İN "TORBA" MESAİSİ DEVAM EDİYOR-

Genel Kurul'da temel kanun olarak 6 bölüm halinde görüşülen 148 maddelik Torba Tasarısının görüşmelerine devam edilecek. Taşeron ve maden işçilerle, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri de içeren Torba Tasarının 99 maddesi kabul edilmişti. Genel Kurul'da Çarşamba günü tasarının 100. Maddesinden itibaren görüşmelere devam edilecek.

Meclis Genel Kurulu Torba Tasarısının görüşmelerinin tamamlanmasına kadar çalışacak. Torba Tasarısının ardından Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi de Genel Kurul'da ele alınacak.

-SORUŞTURMA VE GENSORU KÖŞK SEÇİMİNDEN SONRA-

CHP'nin 17 ve 25 Aralık soruşturması kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği soruşturma önergesi cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Genel Kurul'da görüşülecek.

CHP, 17 ve 25 Aralık soruşturması kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis soruşturması açılmasını istedi.

CHP'nin Başbakan hakkında verdiği soruşturma önergesi Meclis Genel Kurulu'nda 15 Ağustos Cuma günü ele alınacak. Aynı gün CHP'nin Dışişleri Bakanı hakkında verdiği Musul gensorusu da görüşülecek.

-VEKİLLER KÖŞK RESEPSİYONUNA KATILACAK-

Genel Kurul Salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veda resepsiyonu nedeniyle saat 20.00'den önce kapanacak. Genel Kurul'da sadece AK Parti'nin vereceği grup önerisinin görüşülmesi bekleniyor.

-MECLİS 28 AĞUSTOS'TA CUMHURBAŞKANININ YEMİNİ İÇİN TOPLANACAK-

Torba Tasarı ve Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin görüşülmesinin ardından Genel Kurul kapanacak.

Ancak cumhurbaşkanının seçilmesinin ardından Meclis Başkanı, cumhurbaşkanının yemini için Genel Kurul'u toplantıya çağıracak. Yeni Cumhurbaşkanı 28 Ağustos'ta Meclis Genel Kurulu'nda yemin edecek. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler